Annonce
KøbenhavnLIV

Nordhavn skal være en blå og grøn bydel

Bade og solgæster nyder sommervejret ved Nordhavn mandag den 1. juni 2020. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Nordhavn skal have blå og grønne områder til glæde for børn og voksne og med alle muligheder for fysisk udfoldelse og aktivitet.

I februar 2020 vedtog Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune Kommuneplanen 2019. Kommuneplanen er den overordnede plan for den fysiske udvikling af København over de næste 12 år herunder udviklingen af rekreative faciliteter i byen.

I planen indgår visionen om at realisere det størst mulige rekreative område med natur- og fritidsaktiviteter i Ydre Nordhavn. Her har Venstre klare holdninger til, hvordan det skal udformes.


Nordhavn skal være en blå og grøn bydel - omkranset af vand og med bassiner og kanaler og fyldt af åndehuller som byparker, strande og naturområder.

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester og Heidi Wang, teknik- og miljøordfører (V)


Nordhavn skal være en blå og grøn bydel - omkranset af vand og med bassiner og kanaler og fyldt af åndehuller som byparker, strande og naturområder. Grønne og blå områder kan noget forskelligt, men fælles for begge er mulighederne for store naturoplevelser og et væld af fritidsaktiviteter.

Vi ønsker områder af forskellig karakter og ikke en samlet naturpark - der skal være plads til idrætsfaciliteter. For vi ønsker aktive og levende blå og grønne områder, og derfor er vores vision:

Blå områder - vi ønsker aktivt at understøtte brugerne af vandet, om det så er i fx kano, kajak, på stand up paddle (SUP) eller ved udendørs svømmeundervisning. Derudover er vi tilhængere af flere havnebade og badezoner med faciliteter, der kan bruges også om vinteren.

Grønne områder– vi ønsker et stort rekreativt område, og vi arbejder for at sikre, at området har en variation af faciliteter for både børn og voksne, så der er plads til legepladser, motion, boldbaner og oplyste stisystemer - som i Fælledparken.

I Nordhavn er blå og grønne områder altid lige rundt om hjørnet, og det skal være nemt og lige til at tage ungerne med på legeplads, spille en omgang fodbold med vennerne, løbe en tryg aftentur alene eller prøve det nye SUP board med kæresten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Amager

Vibeke skrev bog om sin blodprop

Amager

Én gang Fremad, altid Fremad

Annonce