Annonce
Trafik

Nu må du tage cyklen med i alle Movias almindelige busser

Et to-årigt forsøg skal indebære, at cyklister kan tage deres cykler med i alle Movias almindelige busser. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Movias bestyrelse har besluttet at sætte et to-årigt forsøg i gang, hvor man kan tage cyklen med i alle Movias almindelige busser. Forsøget påbegyndes lige så snart, myndighedernes restriktioner i den kollektive transport gør det muligt.

Bestyrelsen i Movia vil gøre det nemmere at kombinere cyklen med den kollektive transport - også i bussen. Hidtil har det været muligt at tage cyklen med i nogle busser, men ikke i alle.

En integration af cyklen afspejler ligeledes Movias ambition om at nedbringe trængsel på vejene, løfte klimadagsordenen med grøn omstilling og skabe god mobilitet på hele Sjælland. Trafikselskabet har netop et miljømål om, at alle 1300 busser på Sjælland skal være fossilfrie i 2030 - hvor mindst halvdelen af dem skal køre på el.

Annonce

Initiativet er noget, der skaber begejstring hos Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet.

- Cykling og kollektiv transport hænger uløseligt og godt sammen. I stedet for at sidde i bilkø på vej til arbejde kan du kombinere cyklen og kollektiv transport. Du får god hverdagsmotion på cyklen. Du kan tage et hvil i bussen, så du er helt frisk, når du kommer hjem. Eller bare hoppe på, når vejret er for skidt. Og du hjælper til, at vi i Danmark kommer godt i gang med grøn omstilling, kører mindre i bil og sender mindre CO2 ud i atmosfæren, påpeger han i en pressemeddelelse.

Cykel med i bussen - hvornår og hvor

Fra foråret/sommeren 2021, når myndighedernes covid-19 restriktioner tillader det, må du tage din cykel med i alle havnebusser samt almindelige busser på 12 meter eller derover. Minibusser er undtaget.

I Movias busser koster en cykelbillet til 8 zoner 14 kroner. Det er gratis at tage cyklen med i Movias havnebusser.

Der er plads til to cykler, to barnevogne eller kørestole i Movias busser. Cykler må generelt medtages i busserne undtagen i myldretiden (fra klokken 7-9 og fra klokken 15.30-17.30) og undtagen om natten i weekenden (natten efter fredag og lørdag mellem klokken 00.30-04.30).

Det er buschaufføren, der afgør, om der er plads i bussen til din cykel.

Køb din cykelbillet på appen DOT Billetter eller som sms-billet, inden du stiger på bussen.

Giv chaufføren tegn til, at du vil stige på med din cykel.

Placér din cykel midt i bussen og spænd den fast med sele under kørslen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce