Annonce
Debat

Nu skal vi tage ansvar for Københavns vanvittige boligboble

- Det er helt afgørende for SF, at København er en blandet by, hvor buschauffører, pædagoger og direktører bor side om side, skriver Sisse Marie Welling og Astrid Aller. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Hvorfor sker der ikke noget?

Det spørgsmål må mange københavnere stå tilbage med, når de år efter år kan se, at vi politikere i Borgerrepræsentationen er rørende enige om, at der skal bygges flere billige boliger, og at vi skal gøre noget ved boligprisernes himmelflugt.

På trods af de mange gode hensigter er der ikke sket nok. Boligerne bliver ikke bygget hurtigt nok, og priserne er i løbet af det seneste år bare accelereret endnu mere.

Annonce

Det er helt afgørende for SF, at København er en blandet by, hvor buschauffører, pædagoger og direktører bor side om side. Men hvis det fortsat skal være sådan, skal vi have et overblik over, hvordan vi mest effektivt får rettet op på et totalt dysfunktionelt boligmarked, der er ved at ødelægge det mangfoldige og forskelligartede København, vi kender og elsker.


Hvis vi ikke gør noget, vil boligboblen i København desværre fortsætte med at presse folk ud af byen. Det skal vi have stoppet.

Sisse Marie Welling (SF) og Astrid Aller (SF)


Derfor vil vi nedsætte en boligtaskforce, som skal i gang med det samme, så vi står med muligheden for endelig at leve op til alle de fine ord efter kommunalvalget i efteråret.

For lige nu er sagen, at vi har plukket de lavthængende frugter, ændret krav til boligernes størrelse og antallet af parkeringspladser ved nybyggeri. Men alligevel kan det stadig ikke lade sig gøre at bygge boligerne hurtigt nok.

Kommunen kan ikke løse boligkrisen alene. Derfor bliver indenrigs- og boligministeren nødt til at tage ansvar og gøre noget ved den ulighed, som boligmarkedet i København skaber lige nu.

Boligboblen er en enkeltbillet ud af København, som betyder, at de svageste flyttes til Lolland, og har man ikke lige mulighed for at låne 7,5 millioner kroner i banken, må man blive pendlere, hvis der skal være plads til familien.

Vi vil have København til at tage initiativ og allerede nu undersøge, hvordan vi mest effektivt får rettet op på skævheden. Derfor stiller vi i næste uge forslag om at nedsætte en boligtaskforce, så vi hurtigst muligt kommer i gang. Til den tid skal vi allerede have det fulde overblik og være klar til at rykke.

Hvis vi ikke gør noget, vil boligboblen i København desværre fortsætte med at presse folk ud af byen. Det skal vi have stoppet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce