Annonce
Byliv

Nu sker der endelig noget: Fælles indsats skal stoppe organiseret cykeltyveri

Foto. Chili Djurhuus
Det er mere reglen end undtagelsen, at man ser et opslag på Facebook, hvor en borger efterlyser sin stjålne cykel. Nu går Københavns Kommune ind i sagen.

- Et stigende antal borgere er meget frustreret over, at deres cykler bliver stjålet på togstationer, og politiet gør ikke en indsats for at få tyverierne forklaret og forhindret.

Det står der i et medlemsforslag som netop er blevet vedtaget i Teknik- og Miljøudvalget. Forslaget blev stillet af Klaus Mygind fra SF. Alle partier stemte for.

Forslaget er foranlediget af alle de cykeltyverier, der har været og stadig forekommer i de københavnske bydele. Tyverier, der lugter langt væk af at være organiseret. Det vil politikerne nu forsøge at gøre noget ved.

Væk med organiseret tyveri

- Vi ønsker, at Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejder en række forslag, som kan forebygge tyverier både i forhold til spontane tyverier og organiserede tyverier, fortæller Klaus Mygind (SF) der er glad form at hans forslag blev stemt igennem.

Hvordan forebygge?

- Teknik- og Miljøforvaltningen skal nu inddrage lokaludvalg, politi, forsikringsselskaber, Metroselskabet og DSB, så vi kan nå frem til en fælles indsats til at forebygge organiseret cykeltyveri, svarer Klaus Mygind, der anerkender, at politiet har en masse opgaver, de skal løse.

- Men det må være muligt at være konstruktive og samle folk, så vi kan foretage nogle forebyggende aktiviteter og derved undgå det organiserede tyveri, slår han fast.


Man skal kunne regne med, at ens cykel står der, når man parkerede den

Klaus Mygind


Hvorfor er det en politikers opgave at gå ind i sådan en sag her? Er det ikke politiets opgave?

- Det her er en kommunal opgave. Ikke bare en politiopgave. Vi betemmer ikke over politiet. Men det er tydeligt, at meget af det cykeltyveri, der foregår i for eksempel Vanløse, er organiseret. Som I jo også skriver, er der eksempler på at folk står med en vinkelsliber og skærer en cykellås over. Det er jo ikke bare noget, man gør.

Hvad kan man så gøre?

- Man kunne tænke i, hvilke muligheder er der for at lave byrum, hvor man kan forebygge, hvordan cykler forsvinder. Måske andre former for cykelstativer, hvor man hæfter sin cykel fast.

Hvorfor er det her vigtigt?

- Hvis vi ønsker en grønnere by, er det også vigtigt, at borgerne i København har tillid til at deres cykel ikke bliver stjålet, når de parkerer den et sted i København. Man skal kunne regne med, at ens cykel står der, hvor man parkerede den, hvis man har låst den efter forsikringesselskabernes regler, siger han afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Annonce