Annonce
Byliv

Nu tages første spadestik til Valbys nye plejehjem: Det glæder os meget at hjælpe de lokale

Valbys nye plejehjem. Foto: Danske Diakonhjem
Det nye plejehjem bliver Valbys andet privatdrevne friplejehjem, der tilbyder de ældre i bydelen helt moderne plejeforhold.
Annonce

Torsdag formiddag, den 8. oktober, bliver første spadestik taget til det nye private plejehjem på Værkstedvej 5 i Valby.

Allerede om et år vil plejehjemmet stå færdig med 66 nye boliger. Dermed får Valby sit andet privatdrevne friplejehjem, der tilbyder de ældre i bydelen helt moderne plejeforhold.

Og netop det, er der behov for.

Ifølge Københavns Kommunes egne beregninger vil der skulle åbne to nye plejehjem hvert år frem til 2050 for at kunne følge med udviklingen i antallet af ældre i kommunen

Annonce

Lokale søger om pladserne

Plejehjemmet på Værkstedvej skal drives af Danske Diakonhjem, som allerede står for drift og pleje af Valby Friplejehjem på Trekronergade. Deres direktør, Emil Tang, fortæller, at det især er borgere fra Valby, som har søgt om pladser på det nye plejehjem.


Vi kan se, at søgningen til vores plejehjem i Valby især kommer fra ældre i lokalområdet. Derfor glæder det os meget, at vi snart kan tilbyde de ældre i Valby endnu et topmoderne plejehjem med de allernyeste faciliteter.

Emil Tang, direktør Dansk Diakonhjem


- Vi kan se, at søgningen til vores plejehjem i Valby især kommer fra ældre i lokalområdet. Derfor glæder det os meget, at vi snart kan tilbyde de ældre i Valby endnu et topmoderne plejehjem med de allernyeste faciliteter. Her vil de kunne fortsætte et godt ældreliv i bydelen, når de har brug for den omsorg, et plejehjem kan tilbyde, siger Emil Tang.

Og de kommende beboere vil også være en del af lokalområdet. Det sørger designet af plejehjemmet nemlig for.

Gårdområdet etableres, så borgerne på plejehjemmet kan nyde godt af det lokale liv. Foto: Danske Diakonhjem

Blandt andet vil der komme flere tagterrasser, der giver god adgang til fri luft og udsigt over kvarteret, ligesom gårdarealerne integreres med kvarterets legeplads, så de ældre kan nyde godt af kontakten til de øvrige beboere i området.

Det nye plejehjem, der bygges af Scandinavian Property Development på Værkstedvej, vil efter planen stå færdigt i september 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Forsiden netop nu
FRANK JENSEN-SAGEN

Sophie Hæstorp: Vi skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde

KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

Annonce