Annonce
Debat

Nu truer de med supermarked og diskotek for at få deres vilje

Fannie Agerschou mener, at der bliver malet skræmmebilleder. Foto: René Mølskov
Annonce

Læserbrev: Modstanden fra Frederiksbergs borgere mod kapitalfonden Angelo Gordons planer for Værnedamsvej-kvarteret er stor. Og til november skal politikerne på Frederiksberg beslutte, om de vil tillade en kapitalfonds planer for kvarteret, når Den Franske Skole flytter og sælger sin grund.

Og kapitalfonden er nu begyndt at true med, at Værnedamsvej-kvarteret kan risikere noget endnu værre, hvis politikerne ikke godkender kapitalfondens planer om at bygge tættere i kvarteret, så kapitalfonden kan tjene flere penge.

Venstres Jan E Jørgensen, som hele vejen igennem har støttet planerne om tættere byggeri i kvarteret, tager del i truslerne. Han skriver 11. september i Frederiksberg Bladet, at vi kan risikere at få et diskotek midt i kvarteret, hvis ikke vi alle gør, som kapitalfonden ønsker det.

En Jesper Blådal skriver også 23. september, at vi kan risikere at få et stort supermarked. Logikken i truslen er, at den eksisterende lokalplan for Den Franske Skoles grund, tillader, at området bruges til undervisning, men også til erhverv.


Og kapitalfonden er nu begyndt at true med, at Værnedamsvej-kvarteret kan risikere noget endnu værre

Fannie Agerschou-Madsen


Så hvis kapitalfonden ikke får sine planer igennem, kan der komme en anden investor, der eksempelvis vil lave diskotek og supermarked.

Men der er en meget enkel løsning på risikoen for diskotek og supermarked, så der er ingen grund til at gøre det til et uoverstigeligt problem for at forsøge at true Frederiksbergs borgere til at acceptere kapitalfondens planer.

Politikerne på Frederiksberg Rådhus kan ganske enkelt beslutte at ændre i den eksisterende lokalplan, så det ikke længere er muligt at lave supermarked eller diskotek på området.

Så der er ingen grund til at sige ja til kapitalfondens planer om mere byggeri i et kvarter i et i forvejen tæt bebygget kvarter, en kæmpe privat parkeringskælder og årelangt byggekaos.

Tværtimod bør Alternativet, Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti holde fast i deres modstand mod kapitalfondens planer. Og så bør de lukke ned for truslerne om supermarkeder og diskoteker ved at ændre i den eksisterende lokalplan.

Annonce
Annonce
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand på folkeskole i Nordvest her til aften

Debat

Er jeg en dårlig mor, Christina?

Klumme

Den største beslutning

CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce