Annonce
KøbenhavnLIV

Ny målestation skal være med til at kortlægge luftkvaliteten

Denne luftmålestation står på H.C. Andersens Boulevard. Snart kommer der også en på Søtorvet. Arkivfoto: Michael Paldan
Annonce

I løbet af sommeren vil der blive opsat fem luftmålestationer på udvalgte steder i København. Det fremgår af et orienteringsnotat til Teknik- og Miljøforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Luftmålestationerne skal levere viden om luftforurening og give svar på, hvor omfattende luftforureningen er i områder med meget trafik og med mange brændeovne. En af de fem målestationer bliver sat op ved Søtorvet.

- Vi skal have ren luft i København, og det kræver politisk mod til at sætte luftkvaliteten over biler og hyggebrændeovne. Luftmålestationerne kan give os værdifulde input til, hvad der forurener og hvor meget. Det kan forhåbentligt overbevise flere partier om, at vi er nødt til at tænke meget mere grønt, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

Luftmålestationerne opsættes som en fælles indsats mellem Teknik- og Miljøforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen som led i strategien ’Øget viden om de sundhedsskadelige effekter af luftforurening i København.’

Teknik- og Miljøudvalget har desuden besluttet, at der skal udarbejdes en plan for opstilling af yderligere ti luftmålestationer i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
112

Gartner fundet død i trætop

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce