Annonce
Butiksliv

Ny mexicaner midt i shawarma-land

Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen ved Zòcalo på Runddelen. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Ny fastfoodkæde trodser corona. Har slået sig ned på Nørrebro.
Annonce

Zócalo er navnet på det største torv i Mexico City - en af de største pladser i verden. Men ikke nok med det, så er det også navnet på en ny restaurantkæde der i 2020 har haft sit indtog på Nørrebro.

Mens rigtig mange restaurationsejere vil mindes 2020 som et rent rædselsår, et år hvor rigtig mange spisesteder har måtte dreje nøglen om, så har  har makkerparret Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen gået stik mod strømmen og åbnet en restaurant på Nørrebros Runddel.


Vi tror på at det vi gør er det rigtige. Nørrebro er et fedt sted og jeg synes vi passer perfekt ind. Vi er blevet tage godt imod og Nørrebro er uden tvivl klar til os.

Søren Skydt-Nielsen


Makkerparret har slået sig ned i shawarma land. Endda i lokaler hvor der de seneste år har været stor udskiftning af koncepter. Og nu er turen kommet til mexicansk.

- Vi tror på at det vi gør er det rigtige. Nørrebro er et fedt sted og jeg synes vi passer perfekt ind. Vi er blevet tage godt imod og Nørrebro er uden tvivl klar til os. Vi kan noget helt andet end shawarma og pizza, og det tror jeg faktisk er en styrke. Vi ser virkelig en efterspørgsel, siger Søren Skydt-Nielsen.

Annonce

Nørrebros sunde alternativ

Hos Zòcalo står menuen på frisk mexicansk mad. Skimmer man deres menuort ser man  retter som Dolores Green Mango, Vera Cruz, Chipotle Mexican. Oversat betyder det alt fra burritos, bowler, quesadillas, salater og tacos.

En af de ting, som Zòcalo har meget fokus på er at mindske madspild. Alt laves fra bunden, og bliver først tilbered ved bestilling. På den måde er det muligt at undgå for meget spild. Intentionerne er ikke at konkurrere på pris. Det kan og vil de ikke, da det vil påvirke friskheden af deres råvarer.

- Vi laver alt fra bunden og man kan smage sprødheden og friskheden. Derfor kan og vil vi ikke konkurrere på pris. Og heldigvis virker det heller ikke som om, at det er nødvendigt. Vores besøgende vil gerne betale for kvalitet og de sætter pris på vores lidt sundere alternativ, siger Søren Skydt-Nielsen.

Restauranten på runddelen åbnede den 7. oktober og i starten af januar 2021 kommer turen til Frederiksberg, hvor Zòcalo åbner på Falkoner Allé.

Hvad er Zòcalo

Zócalo serverer sund, mexicansk fastfood med forskellige variationer af kød, ligesom der også er vegetariske, glutenfrie og veganske menuer.

- Zócalo udspringer af den islandske kæde Serrano, der har 10 restauranter på Island

- Zócalo driver 15 restauranter i Sverige og snart tre i Danmark.

- Den første danske Zócalo ligger i Tivoli Food Hall i København.

- Den 7. Oktober 2020 åbnede Zócalo på Nørrebro

- Udover at spise i restauranterne kan man få mad fra Zócalo med onlinebestillinger på deres egen app og via leveringstjenesten Wolt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Seneste nyt om corona: Heunicke erkender at udkast til epidemilov ikke er perfekt

Kultur

Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater

Klumme

Ventetiden er til visioner

Annonce