Annonce
Byudvikling

Nye metrotog ankommet - og indretningen er ikke, som den plejer

I de nye metrotog til M1 og M2 er sæderne placeret langs vinduerne for blandt andet at sikre, at der kommer mere plads på gulvet. Foto: Metroselskabet

Lige inden nytår ankom de sidste to af de i alt otte nye tog, der er købt ind for at øge kapaciteten på metrolinjerne M1 og M2.

De nye tog har fået en lidt anderledes indretning end vanligt, i og med sæderne er placeret langs vinduerne - hvilket typisk gør sig gældende i andre landes metrosystemer. Indretningen skal gøre det muligt for passagererne at opholde sig mere fleksibelt og hermed sikre, at gulvarealet bliver udnyttet bedre. Den nye sædeopsætning testes i øjeblikket i tre af de eksisterende tog på M1 og M2.

Togene er produceret i Italien af Hitachi Rail og er herefter fragtet med store skibe til Esbjerg. Herfra er de læsset på lastbiler og kørt til kontrol- og vedligeholdelsescentret på Vestamager. Dog forventes de først at blive sat i drift i slutningen af 2021, da alle tog først skal igennem en række tests og kontrolprocedurer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Vesterbro

Nu kommer der vand i springvandet

Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Annonce