Annonce
KøbenhavnLIV

Nye midler tages i brug mod nattelivet

Foto: Simon Læssøe, Scanpix/Ritzau
Hvordan får man storbyens vilde natteliv til at leve i harmoni med beboernes fred og orden? Nattelivet, som mange kender det er vildt og utæmmet, men nu skal et nyt ekspertpanel komme med svarene.
Annonce

'Advisory Board for Natteliv' er navnet på et nyt ekspertpanel, der skal være med til at danne rammerne for fremtidens natteliv.

Støj, skrald og utryghed har længe været nogle af nattelivets tro følgesvende. Men netop det skal nattelivets centrale aktører, nu være med til at ændre.

På baggrund af et åbent dialogmøde om nattelivet, der tidligere på året blev afholdt på Københavns Rådhus, hvor nogle af nattelivets centrale aktører (Red: se faktaboks nedefor) var inviteret til en samtale om nattelivet på godt og ondt.

Og på dette møde oplevede kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) en bred enighed og- fælles interesse i at løse nattelivets komplekse udfordringer- og konsekvenser.

- Der er brug for at gentænke nattelivet og få vendt alle idéer og fundet nye løsninger til, hvordan vi kan begrænse generne i endnu højere grad end i dag og få ændret adfærden i nattelivet. Med ’Advisory Board for Natteliv’ får vi nu alle gode kræfter med, så vi kan skabe et mere bæredygtigt natteliv, der dels sikrer beboernes nattesøvn og kommer restauratørerne til gode, siger Franciska Rosenkilde (Alt.).

Også Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) finder det for en vigtig opgave panelet skal udføre:

- København skal stadig være en by, hvor der er plads til fede fester og natteliv. Det handler om at finde balancen imellem et levende natteliv og hensynet til de københavnere, der bor og arbejder her, og som der selvfølgelig også skal være plads til. En by som København skal have plads til begge dele, og det tror jeg sagtens vi kan finde fine løsninger på.


København skal stadig være en by, hvor der er plads til fede fester og natteliv. Det handler om at finde balancen imellem et levende natteliv og hensynet til de københavnere, der bor og arbejder her, og som der selvfølgelig også skal være plads til. En by som København skal have plads til begge dele, og det tror jeg sagtens vi kan finde fine løsninger på.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)


Også Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) finder det for en vigtig opgave panelet skal udføre:

- København skal stadig være en by, hvor der er plads til fede fester og natteliv. Det handler om at finde balancen imellem et levende natteliv og hensynet til de københavnere, der bor og arbejder her, og som der selvfølgelig også skal være plads til. En by som København skal have plads til begge dele, og det tror jeg sagtens vi kan finde fine løsninger på

Panelets opgaver vil blandt andet bestå i at udarbejde en række anbefalinger, der skal bidrage til en fælles retning og strategi for udviklingen af byens natteliv. Derudover skal panelet påpeget konkrete initiativer og tiltag, der kan være med til at udvikle et natteliv, der tager hensyn til københavnernes hverdagsliv samt bidrager til den globale håndtering af nattelivet.

Fakta om det kommende Ekspertpanel

1. Kultur- og Fritidsforvaltningen anbefaler, at repræsentanter fra følgende aktører inviteres til advisory boardet: Lokaludvalgene i København, Beboerforeninger, Københavns Politi, Hotel-, restaurants- og nattelivsbranchen, Brancheorganisationen Dansk Live og Club Mafia

2. Derudover anbefaler Kultur- og Fritidsforvaltningen at invitere stadsarkitekt Camilla van Deurs og en repræsentant fra det internationale klubmiljø, der har erfaring med, hvordan udlandet arbejder med natteliv.

3. Restaurations- og Nattelivsplanen beskriver rammerne for udviklingen af byens natteliv. Den seneste plan blev vedtaget i 2017 og skal revideres inden udgangen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

Minister fordømmer flugtbilist efter femårig piges død: - Jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd

I biografen

Ny film: Trine Dyrholm i krig

DENGANG

Chokoladeeventyret på Prags Boulevard

Klumme

I NV er jeg født...

Annonce