Annonce
Corona

Nye restriktioner: Forsamlingsforbuddet sænkes, og barer skal lukke ved midnat

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S), Overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S), Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel, Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, Konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri og Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause, afholder pressemøde om status for udviklingen i antallet af smittede i Danmark, i Eigtveds Pakhus i København mandag den 7. september 2020. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Der indføres nye restriktioner i forbindelse med corona-situationen i hovedstadsområdet. De nye restriktioner træder i kraft med det samme og gælder i foreløbig 14 dage.

Der indføres nu nye restriktioner i forbindelse med corona-situationen. Restriktionerne gælder for 17 kommuner i hovedstadsområdet, herunder København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør, samt Odense.

Forsamlingsforbuddet bliver sænket fra 100 til 50. Og barer og restauranter skal igen lukke klokken 24. Det oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag eftermiddag.

- Derudover opfordrer vi gæster til frivilligt på barerne at lade sig registrere, siger sundhedsministeren.

Annonce

Sundheds- og ældreministeren opfordrer også til, at man nøje overvejer, om det er nødvendigt at holde private selskaber. I et aktuelt eksempel har Styrelsen for Patientsikkerhed konstateret, at 30 personer er blevet smittet til én fødselsdagsfest.

Overrepræsentation blandt unge

Det er en stigning i smittespredningen af corona, der har fået myndighederne til at indføre regionale restriktioner.

I det seneste døgn er der fundet 53 nye tilfælde af corona-smittede i København. Kommunen er nu oppe på over 40 smittede pr. 100.000 borgere.

Det er ikke bestemte grupper eller bestemte områder, der er årsag til smittespredningen, oplyser overborgmester Frank Jensen (S) på pressemødet.

- Vi kan se en overrepræsentation blandt de unge voksne på 20 til 29 år. Derfor starter vi en massiv kampagne nu med plakater og infoskærme i busser, der understreger, at vi skal holde afstand og holde fast i de gode vaner, siger overborgmesteren

- Vi skal nå ud til dem, der har en opfattelse af, at når man er ung, så er man ikke i risikogruppen. Det er man, og man er i hvert fald i risikogruppen for at kunne smitte andre, siger Frank Jensen, der understregen vigtigheden af at leve op til opfordringerne om at holde afstand og god håndhygiejne.

Overborgmesteren mødes tirsdag med de øvrige københavnske borgmestre for at drøfte den aktuelle situation.

Allerede i fredags sagde sundhedsmyndighederne på et pressemøde, at man ville følge situationen tæt over weekenden, og at nye restriktioner kunne blive en mulighed.

Nye corona-restriktioner

Her er nogle af de nye restriktioner og anbefalinger:

• Forsamlingsforbuddet på 100 personer sænkes til 50 personer.

• Københavnsområdet og Odense Kommune undtages fra den planlagte udvidelse af den tilpassede Superligaordning til andre idrætsarrangementer.

• Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil begrænses til kl. 24.00 med virkning fra d. 9 september 2020.

• Anbefaling om at aflyse alle sociale arrangementer ifm. grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser

• Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb.

Restriktionerne træder i kraft med øjeblikkelig virkning 7. september og gælder i foreløbigt 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce