Annonce
Badezone

Nyt badekoncept: Mobil dyppezone holder åbent hele året

Den nye dyppezone er åbnet ved Kalvebod Bølge. Foto: FOKSTROT & Airflix
Vandglade københavnere har fået endnu en mulighed for at udnytte havnen. En ny dyppezone er netop åbnet i Kalvebod Bølge, og der er flere på vej.
Annonce

Københavns mindste og nyeste badezone er åbnet.

Dyppezonen, som det nye koncept kaldes, er et seks gange seks meter stort mobilt flydende bassin. Det består af otte moduler, der samles om et bassin i midten. Bassinet er udstyret med en justerbar bund, som kan løftes op og ned – så den blandt andet både fungerer til børn om sommeren og til vinterbadere, når vandet bliver lidt koldere.

Det særlige ved den nye badezone er, at den i modsætningen til de permanente badezoner i Københavns havn, kan flyttes frem og tilbage efter behov. Den kan altså lægge til enten ved de eksisterende badezoner, eller i forbindelse med festivaler og andre arrangementer.

Annonce

Mulighed for vinterbadning

Netop muligheden for at flytte rundt på bassinet, er gode nyheder for vinterbadere – eller folk, der gerne vil begynde at vinterbade.

Dyppezonen er nemlig specielt velegnet vinterbadning, ved udover at være mobil, også at have en justerbar bund.

Badning i Københavns Havn er en populær aktivitet, og byens eksisterende havnebade og badezoner er velbesøgte. Den nye dyppezone glæder også kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.)

- Badning i havnen er og bliver ved med at være noget af det helt specielle ved København. Men det er afgørende, at københavnerne har sikre steder at bade. Derfor er det til glæde og gavn for alle, hver gang vi kan åbne en ny badefacilitet. Den mobile dyppezone tilbyder fleksibilitet i placeringen, ligesom den kan benyttes hele året for de ekstra friske, siger hun.

Annonce

Flere dyppezoner på vej

Den mobile dyppezone ved Kalvebod Bølge er den første af årets to nye dyppezoner. Den anden forventes klar senere på efteråret.

Den nye dyppezone er åben året rundt. Den er særligt velegnet til vinterbadning, da der er bund i. Foto: FOKSTROT & Airflix

Midler til dyppezonen blev afsat i forbindelse med den såkaldte overførselssag i foråret, hvor partierne bag Budget 2020 på Københavns Rådhus fordelte overskydende midler fra 2019.


Badning i havnen er og bliver ved med at være noget af det helt specielle ved København. Men det er afgørende, at københavnerne har sikre steder at bade.

Franciska Rosenkilde


Holdet bag konceptet er det maritime Design-og Byggefællesskabet Fokstrot, som både har tegnet og bygget den flydende platform.

Netop nu har det danske havvand en god temperatur til nysgerrige nye vinterbadere, der gerne vil have en mild start.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Jeg går helt fra snøvsen

Klumme

Stoffer gemt i te og kager

Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Historisk

Tiden går, Under Uret består

Annonce