Annonce
Byliv

Nyt håb for truet fugleart: Redekasser er opsat på to skoler

Tagensbo Skole i Nordvest er en af de skoler, hvor redekasser til den truede fugleart, mursejler, nu er opsat. Pr-foto
Annonce

Den velkendte fugleart mursejler, som tit kan anes i den danske luft, er dagen i dag præget af tilbagegang. Denne tilbagegang ligger på cirka 35% over de seneste 10 år: og det er der adskillige grunde til.

En af de største årsager til, at mursejleren er truet, er den stigende mangel på redepladser; de forsvinder netop i stor stil på grund af efterisolering og renovering af de høje bygninger, som fuglene oftest tager plads i. Det er særligt sprækker og revner, som mursejlerne søger mod, og med utallige renoveringer, hvor alt skal være tæt, ser det mere og mere vanskeligt ud for fuglearten.

Dog skal nye initiativer nu sikre, at mursejlerne kan få redepladserne tilbage igen. Mursejlerne.dk og DOF København har opsat seks redekasser på Blågård Skole ud mod Hans Tavsens Park og fem redekasser på Tagensbo Skole ud mod Hovmestervej.

Her ses opsætningen af redekasser på Blågård Skole på Nørrebro, hvor mursejlerne fremover kan finde husly. Pr-foto

Der er desuden en helt særlig grund til, at det netop er skoler, der skal huse de nye redekasser og hermed mursejlerne. Formålet er netop at give børn muligheden for at observere fuglearten, der har mange karakteristiske egenskaber - og i sidste ende løse opgaver, der relaterer sig til den truede trækfugl, der er at finde overalt i Danmark.

Annonce
Annonce
Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

Annonce