Annonce
DRAGØR

Opdateret: Ny skiltning skal advare Dragørs fartdjævle

En bilist har netop kørt forbi med en for høj hastighed. Foto: Jan Jeppesen.
Mange bilister har fået frakendt kørekortet på det sidste stykke af Englandsvej-strækningen frem mod Store Magleby-krydset. Nu har kommunen suppleret byskiltet med et digitalt skilt, der skal advare bilisterne om farten er for høj.
Annonce

De talrige fartkontroller på Englandsvej frem mod Store Magleby-krydset i Dragør har fået mange borgere op i det røde felt. Flere vanvidsbilister er kørt direkte i fælden og fået frakendt kørekortet, mens endnu flere har modtaget klip i kørekortet for at køre hurtigere end de tilladte 50-km/t. Der har også været kritik af skiltningen. Flere bilister har anket over, at skiltningen enten har været misvisende eller usynlig.

Men nu er Dragør Kommune lyttet til kritikken. For yderligere at synliggøre skiltningen, der viser ophør af 80 km/t. og indkørsel i byzonen med en fartgrænse på 50 km/t., er der etableret digital skiltning, der enten viser, at farten er for høj eller er under den tilladte grænse.

Annonce

50 klip på en weekend

Politiet har især efter sommerferien været flittige gæster i krydset ved Store Magleby Kirke.

I august blev der en weekend foretaget målinger, der resulterede i flere end 50 klip samt ni betingede frakendelser af kørekortet. I september blev en bilist frakendt kørekortet for at køre 94 km/t., mens yderligere 11 bilister fik klip i kørekortet ved samme kontrol. Og i begyndelsen af oktober røg en vanvidsbilist i fælden, da han kørte 104 km/t., mens 13 andre bilister fik et klip i kortet.

- Det er desværre ikke første gang, vi oplever for høj fart i Store Magleby, og derfor er det et sted, vi løbende har fokus på, når vi laver hastighedskontrol. Det er helt uacceptabelt, at der bliver kørt så hurtigt, for bilisterne risikerer ikke kun deres eget liv, men også andre borgere kan komme alvorligt til skade, når farten er for høj, sagde politikommissær Henning Pedersen fra Københavns Politis færdselsafdeling.


Det er desværre ikke første gang, vi oplever for høj fart i Store Magleby, og derfor er det et sted, vi løbende har fokus på, når vi laver hastighedskontrol.

Henning Pedersen, Københavns Politis færdselsafdeling


Vanvidskørsel

Politiets mange fartkontroller skal ses i lyset af, at antallet af vanvidsbilister er steget under coronakrisen. En vanvidsbilist defineres blandt andet ved, at bilisten har en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel med over 100 km/t.

Ved vanvidskørsel defineres også følgende forseelser; uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 241, 2. pkt.); uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 249, 2. pkt.); forsætlig forvoldelse af nærliggende fare for nogens liv eller førlighed (straffelovens § 252); særlig hensynsløs kørsel; kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 pct. ved kørsel med over 100 km/t; kørsel med mindst 200 km/t uanset hastighedsgrænsen og spirituskørsel med en promille over 2,00.

En bilist har netop kørt forbi med den tilladte hastighed. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Byliv

Lokale børnehaver modtager frugtplantager

Klumme

Som kornet i jorden

KÅRING

Amagerklub er årets bedste i København

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Annonce