Annonce
Klumme

Om autenticitet og facader der snyder

Samosa House på Frederikssundsvej
Annonce

Efter jeg har oprettet instagram-profilen ’BedstINordvest’, er jeg blevet mere opsøgende i forhold til lokale steder, jeg formentlig ikke havde besøgt ellers. Det har fået mig til at reflektere over og blive opmærksom på, at man ikke altid skal lade sig snyde af facaden – uanset om den er pæn eller grim.

Bagom facaden

Det kan vist ikke længere overraske nogen, at vi lever i en digital tidsalder – på både godt og ondt. Særligt de sociale medier har vundet indpas og, kan bruges til en masse gode ting som eksempelvis at få inspiration til indretning, gør-det-selv-projekter, tøjkøb, madopskrifter og meget mere.

Men behovet for anerkendelse og popularitet på sociale medier medfører desværre også, at nogle går mere op i antallet af følgere og likes end antallet af relationer i det virkelige liv og sætter en poleret facade op, der skjuler, hvordan de virkelig har det.

Når det så er sagt, så ved de fleste af os efterhånden også, at man ikke skal lade sig snyde af en facade – for dét, der gemmer sig bag facaden, ser ofte helt anderledes ud. Og det var lige præcis, hvad jeg oplevede hos Samosa House i sidste uge – bare med modsat fortegn.

Jeg er cyklet forbi Samosa House mange gange på vej hjem uden at skænke stedet en tanke, hvilket sikkert har noget at gøre med, at stedet netop ikke har en særlig Instagram-venlig facade.

Indretningen derinde var heller ikke hverken prangende eller specielt hyggelig. Men fordi jeg flere gange er blevet anbefalet at tage derhen, besluttede jeg at give det en chance – og heldigvis for det! For jeg blev mødt af den sødeste mad-mor og fik den bedste butter chicken, jeg har fået længe.


for dét, der gemmer sig bag facaden, ser ofte helt anderledes ud. Og det var lige præcis, hvad jeg oplevede hos Samosa House i sidste uge

Karen Østergaard Steffensen


Så lige en reminder til alle om, at det ikke kun er restauranter med flotte facader, tallerkener i pastelfarver og hyggebelysning, der er et besøg værd. Og ofte er der både billigere priser og en helt anden form for autenticitet sådan nogle steder.

Husk de lokale

Da jeg havde betalt for min mad og var på vej ud ad døren, fik jeg lige et ”Tak fordi du bestiller lokalt og fordi du ikke bestilte gennem Just-Eat” med på vejen.

Grunden til, at jeg ikke bestilte gennem Just-Eat var egentlig mest, at det ofte går hurtigere ved bare at ringe direkte, men efter den kommentar, kom jeg til at tænke over, at det – særligt i den her tid – er så vigtigt at støtte de lokale mest muligt, og bare det at man ringer direkte i stedet for at bestille over nettet gør en forskel for dem.

Massagestole og veganske produkter

Forleden dag fik jeg en besked fra Salon North på Vibevej, som inviterede mig forbi deres salon til en klipning. Begyndelsesvis var jeg i tvivl om, om jeg skulle sige ja, fordi jeg for det meste bare klipper mit eget hår selv, men jeg besluttede alligevel at takke ja til tilbuddet – og heldigvis for det!


særligt i den her tid – er så vigtigt at støtte de lokale mest muligt, og bare det at man ringer direkte i stedet for at bestille over nettet gør en forskel for dem.

Karen Østergaard Steffensen


Det er så mange år siden, jeg har været til frisøren, fordi jeg almindeligvis klipper mit hår selv, at jeg simpelthen havde glemt, at det at gå til frisøren jo er ren selvforkælelse. Og særligt fordi Salon North næsten udelukkende sælger veganske, parabenefri og miljøvenlige produkter. Jeg synes ofte, at jeg har lyst til at gå direkte hjem i bad, de gange jeg har været til frisøren, fordi man altid får fyldt 17 forskellige produkter i håret bagefter, men det var på ingen måde tilfældet her.

Salon North på Vibevej

Og som en prik over i’et har de massagestole til alle deres vaske, så man bliver lige æltet lidt igennem mens man sidder og får vasket hår – what’s not to like? Jeg havde sådan en hyggelig snak med ejeren Védís mens hun klippede mig, at jeg helt begyndte at overveje om jeg skal droppe konstant at gå rundt med skævt hår efter mislykkede selv-klipninger til fordel for at forkæle mig selv engang imellem.

Uanset hvad kan jeg helt oprigtigt anbefale at vælge Salon North næste gang dit hår trænger til en klipning og du trænger til at forkæle dig selv.

Nå, og hvor vil jeg så hen med al den snak om cremet butter chicken og vegansk shampoo? I virkeligheden tror jeg bare min pointe er, at der gemmer sig så mange perler i Nordvest. Og måske har de ikke en Instagram-værdig indretning eller kulørte lamper og drinks i en fin gårdhave, men det må man ikke lade sig snyde af!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Seneste nyt om corona: Heunicke erkender at udkast til epidemilov ikke er perfekt

Kultur

Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater

Klumme

Ventetiden er til visioner

Annonce