Annonce
Corona

Københavns Politi ophæver opholdsforbud i Nørrebroparken: Vi holder ekstra øje

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Annonce

Opholdsforbuddet i Nørrebroparken er sat til at udløbe den 22. oktober kl. 02.00. Og denne gang forlænges det ikke. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. I stedet bliver der etableret en advarselszone i området, som politiet fortsat fører skærpet tilsyn med.


Ser vi igen en udvikling, som udgør en smittefare, er vi parate til at indføre et midlertidigt opholdsforbud igen.

Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi


- I takt med at temperaturerne er faldet er der også færre mennesker ude i Nørrebroparken. Derfor forlænger vi ikke opholdsforbuddet, men etablerer i stedet en advarselszone, siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.

Forskellen på et opholdsforbud og en advarselszone er kort fortalt områder, som man frit kan færdes i, men hvor politiet er ekstra til stede.

Den nye advarselszone i området ved Skateparken i Nørrebroparken. Illustration fra Københavns Politi

- Smittetallet er stadig højt, og derfor vil vi fortsat være markant til stede, ligesom vi vil holde ekstra øje med advarselszonen. Ser vi igen en udvikling, som udgør en smittefare, er vi parate til at indføre et midlertidigt opholdsforbud igen, siger politidirektøren.

Københavns Politi er meget positive stemt over, at folk i høj grad har accepteret de seneste ugers opholdsforbud. De håber at hensynene fortsætter, selvom opholdsforbuddet erstattes med en advarselszone.

- Beboerne omkring Nørrebroparken har udvist stor forståelse for, at vi har måttet indføre opholdsforbud i dele af parken, og det sætter vi stor pris på, siger Anne Tønnes.

Københavns politi appellerer til at alle fortsat tager ansvar og holder afstand, undgår større forsamlinger, dropper festerne og går hjem, når byen lukker kl. 22, så vi begrænser risikoen for smittespredning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

Annonce
Forsiden netop nu
JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

Debat

Lad os mødes i de lokale butikker og caféer

KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

Vanløse

Werge stiller op til Folketinget

Nordvest

Kirsten på 80 år skriver julen ind

Debat

Ghettoplanen handler om børnene

Annonce