Annonce
Skæve boliger

På sporet: Håb om at skæve boliger kan placeres ved nedlagt jernbane på Amager

Danmarks Naturfredningsforening mener, at byggeriet i Søgaards Have på Strødamvej kan bremses. Arkivfoto: Thomas Frederiksen
Der er ønske om boliger til socialt udsatte ved Amagerbanen. Det mener Danmarks Naturfredningsforening er et realistisk alternativ til at bygge i det grønne i Emdrup.
Annonce

På Amager har de et ønske. At få genetableret "skæve boliger" for socialt udsatte i eksisterende bygninger i Vermlansgade ved den gamle Amagerbane.

Det bringer håb i Emdrup. Her er der modstand over for, at boliger til socialt udsatte skal bygges i rekreative grønne områder, som det i første omgang er planlagt til på Søgårdshave på Strødamvej og eventuelt senere i Emdrupgårds Have ved Emdrupvej og Tuborgvej.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) ser dog ikke den store mulighed i at etablere boligerne i Vermlandsgade, hvor det ellers kan placeres uden at inddrage et grønt område.

- Der kan ikke bygges derude, hvor det er efterspurgt. Det er ikke en kommunal grund, siger hun med henvisning til, at det er DSB, som ejer den, og de har haft andre planer med grunden.

Annonce

Bør anstrenge sig

Mia Nyegaard forstår borgerne ærgrelse over, at noget af det grønne skal inddrages, men understreger samtidig, at København er i underskud af sociale boliger, og det er særdeles vanskeligt at finde egnede steder.

Hun håber dog, at det fremover bliver muligt at afsætte fem procent af boligmassen i nybyggeri til sociale boliger, på samme måde som det nu er indskrevet i loven, at 25 procent kan være almene boliger. Og det dermed bliver nemmere at skabe skæve boliger til udsatte borgere uden at bygge i det grønne.

Processen omkring de skæve boliger i Søgårds Have går i gang nu og er tidligere besluttet i et politisk forlig, men i Danmarks Naturfredningsforening mener man ikke, at man skal opgive, at få de skæve boliger væk fra de grønne områder.


Så må de lære at finde pladser, hvor man ikke tager grønne områder. Basta!

Knud Erik Hansen, næstformand, Danmarks Naturfredningsforening København


Næstformand i Danmarks Naturfredningsforening København, Knud Erik Hansen, henviser til, at der kører en fredningssag omkring Amagerbanen, så den gamle jernbane ikke nedlægges og erstattes med byggeri. Det, mener han, vil bane vejen for, at der godt kan indpasse skæve boliger.

- Der skal først bygges på Strødamvej i 2022, hvis det går igennem. Og jeg mener, at der sagtens kan komme en fredning af Amagerbanen inden da, og der vil de skæve boliger passe fint modsat i Søgårds Have, hvor det vil ødelægge det grønne, siger han.

- Men når der er så stor mangel på skæve boliger, kan kommunen så ikke bare tænke, at der kan bygges begge steder?

- Så må de lære at finde pladser, hvor man ikke tager grønne områder. Basta! Hvis man anstrenger sig lidt, bør man kunne finde andre steder, mener Knud Erik Hansen, som understreger, at der skal findes boliger til socialt udsatte.

Annonce

Taget af bordet

Når det gælder det andet projekt, 16 boliger til unge hjemløse, i Emdrupgårds Have ved Emdrupvej og Tuborgvej, er det ikke på tapetet lige med det samme. Det er ikke en del af budgetaftalen i kommunen for 2021, og den konservative Jakob Næsager fortæller, at sagen blev taget af bordet.

- Vi konservative ønsker ikke, at der bygges i det grønne, siger han.

De skæve boliger på Strødamvej er derimod en del af en tidligere politisk aftale.

Boliger til socialt udsatte

Der er mangel på boliger til socialt udsatte i København

I Østerbro-delen af Emdrup er der to to projekter. I Søgårds Have ved Strødamvej planlægger kommunen at bygge 12 skæve boliger i små rækkehuse, og ved Emdrupgårds Have er der tale om op til 16 midlertidige boliger til unge hjemløse.

Der er store lokale protester, både fordi de planlægges i grønne og unikke områder, og andre peger også på, at området tager et stort socialt ansvar i forvejen

Planerne ved Søgårds Have er langt fremme, mens boligerne i Emdrupgårds Have pt. ikke er aktuelle

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce