Annonce
KøbenhavnLIV

Pædagoger frustrerede over manglende handling fra fagforening

Kilder som Valby Bladet har talt med mener, at LFS lyver, når de skriver at de ikke har kendskab til dårlige arbejdsforhold. - Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Børne- og Ungdomsudvalget har enstemmigt besluttet at fire daginstitutioner i Valby skal kulegraves af en intern undersøgelse. Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) mener, at de bør klare det selv. De ansatte er af en anden holdning. Noget tyder på at der er kaos.

»Vi ville have kendskab til det, hvis der var forekommet uretmæssige afskedigelser, masseflugt på grund af dårligt arbejdsmiljø eller andet.« Det er en af formuleringerne i en pressemeddelelse fra fagforeningen, Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS).

Valby Bladet har talt med tre kilder, der uafhængigt af hinanden fortæller om et arbejdsmiljø, de selv betegner som ekstremt dårligt. Fronterne er trukket op.

Vi er pissebange

»Vi er pissebange for at sige noget, fordi vi frygter for vores arbejde. Når vi kontakter fagforeningen lytter den ikke lytter til os.« Sådan siger en anonym kilde, der er ansat i en af de fire institutioner, som skal igennem en uvildig undersøgelse af arbejdsforholdene, fordi en stor gruppe forældre og anonyme pædagoger og tidligere ansatte anfægter ledelsesstilen i klyngen samt måden hvorpå LFS forholder sig til medarbejdernes klager på.

Undersøgelsen er enstemmigt besluttet af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune.

Annonce

Ansat: Vi har ingen at gå til

Kilden, der ønsker at være anonym, af frygt for sit ansættelsesforhold fortæller, at Jan Hoby, næstformand i LFS, har kendskab til de udfordringer der har været og som er i klyngen, og at det er nået dertil, hvor det er nu, fordi LFS ikke lytter til forældre og ansatte, når de påtaler et dårligt arbejdsmiljø.

»Jeg ringede engang ind til LFS og klagede over måden klyngelederen til os. Her sagde pågældende: ’Du er ikke den eneste, der klager’, før jeg blev sendt videre,« fortæller kilden, der påstår, at Jan Hoby negligerer klagerne over ledelsesstilen på alle ledelsesniveauer i klyngen.

Sagen kort

  • En gruppe forældre klagede i sidste måned til kommunen over mistrivsel blandt deres børn i institutionerne og stor udskiftning i personale og ledelse i institutionerne Nabohuset, Arken, Isbjørnen og Børnekompasset i den såkaldte ’klynge VVKC’. Det har fået Børne- og Ungdomsudvalg til at gribe ind og enstemmigt har vedtaget, at der skal foretages en uafhængig undersøgelse af forholdene i de fire daginstitutioner i Valby. Forslaget var stillet af Konservative sammen med Venstre.
  • Hun råber og skriger
  • LFS lyver
  • LFS tog parti fra start
  • Vi har mundkurv på
  • Vi vil ikke have arbejdsro
  • Vi troede LFS ville hjælpe
Annonce
Annonce
Alarm112

Politi: Spritbilist stak af efter ulykke med såret kammerat

Annonce
Annonce
Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Kørte vanvidskørsel i anden mands bil: Staten beslaglægger nu Volvo til en halv million kroner

Oplevelser og kultur

X Factors nye dommer: Livet handler om at udfordre sig selv

Indland

Spidskandidat vil legalisere hash: Men det stopper ikke kriminelle, siger Rigspolitiet

Indland

Hver fjerde ansat på Enhedslistens landskontor er blevet mobbet

Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Alarm112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Alarm112

Tre biler på Nørrebro i København blev ramt af skud

Indland

Region Hovedstaden vedtager undersøgelse af 112

Alarm112

Ældre kvinde fundet død i røgfyldt lejlighed

Indland

Syv ud af 6161 mistede 112-opkald er indberettet i hovedstaden

Indland

Tidligere teaterchef Henrik Bering Liisberg er død efter sygdom

Annonce