Annonce
KøbenhavnLIV

Paludan ved ny muslimsk begravelse: Da rustvognen var væk brændte han koranen

Annonce

Af Simon Reenberg og Chili Djurhuus

Ligesom polemikken har lagt sig efter Stram Kurs' tilstedeværelse i fredags ved en begravelse af et barn på Dortheavej i Nordvest, er den gal igen.

Denne gang er partiformand og stifter af Stram Kurs, Rasmus Paludan, selv til stede, mens en muslimsk begravelse finder sted.

Politiet der var tilstede under demonstrationen, gadeplansmedarbejdere og to deltagere fra ceremonien bekræfter over for staging-kbhlivdk.kinsta.cloud, at der i forbindelse med dagens bøn var begravelse. Efterfølgende er kisten blevet båret ud og kørt væk.

Partiformanden har ifølge politiet været til stede, siden fredagsbønnen begyndte.

Læs også: Politiet forklarer: Derfor lod vi Stram Kurs demonstrere midt i barne-begravelse

Ifølge partiets egen video fra stedet er der tale om en fup-rustvogn. Alligevel siger formanden, at han vil tie stille, så længe der er en kiste.

Efter at rustvognen har forladt stedet, ankommer minbys reporter til stedet. Han fortæller, at Rasmus Paludan foran med- og moddemonstranter råber i en mikrofon: »Mohammed er en gris« gentagne gange og en række andre nedsættende ting om islam og de tilstedeværende muslimer.

På den anden side af vejen, lige foran Islamisk Trossamfunds moske, står en gruppe på 20 personer, hvor flere netop har været til fredagsbøn.

Læs også: Stram Kurs mødt med kritik fra alle sider: Han voldtager de rettigheder vi andre elsker

Nogle personer hidser sig op og råber tilbage til Rasmus Paludan og hans følge. Gadeplansmedarbejdere og frivillige på stedet forsøger at holde dem væk, som hidser sig op over partiformandens fornærmelser af islam og profeten Mohammed.

Rasmus Paludan er flankeret af otte personer, som filmer, sætter ild til koranen og diskuterer med forbipasserende. Alt sammen inden for en cirkel af politibetjente.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Annonce