Annonce
Kultur

Patientarmbånd byttes ud med turpas til Tivoli

Man hopper ikke bare over muren til Tivoli fra Tietgensgade. Til gengæld kan børn med patientarmbånd nu bytte dem til Tivoliarmbånd. Foto: René Mølskov
Annonce

Tivoli har en lang tradition for at glæde børn, for eksempel hvis de har været ramt af sygdom.

Efter aftale med Region Hovedstaden og et års vellykket forsøg kan Tivoli nu offentliggøre, at de fortsætter med at tilbyde adgang og turpas til børn og unge, der har været indlagt på et af hospitalerne i Region Hovedstaden.

Tilbuddet om gratis indgang og turpas til børn, der har været syge, fortsætter fremover. Foto: Tivoli

At være indlagt på et hospital er aldrig sjovt – slet ikke for børn. Derfor har det at kunne uddele turpas ved børnenes udskrivelse også været rart for personalet på sygehusene, siger Annelise Bertelsen, der er afdelingssygeplejerske på Nordsjællands Hospital.

- Det har været en stor glæde at kunne forkæle de familier, som er så uheldige at få deres barn indlagt hos os. En stor del af vores opgave handler også om at holde humøret højt hos de indlagte børn, og der er udsigten til en hyggelig Tivoli-tur med familien noget, som altid sætter lys i øjnene på dem, siger hun.

Projektet har været undervejs i over et år, og de gode erfaringer har altså gjort, at det fortsætter. Tivoli vil også tilbyde landets øvrige regioner et lignende samarbejde.

Samarbejdet gælder mere konkret for børn og unge i alderen 5 til 13 år, der har været indlagt mindst én nat. Indtil andre aftaler er faldet på plads, gælder det kun for børn, der har været indlagt hos Region Hovedstaden. Samarbejdet indebærer også gratis entré til en medfølgende voksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gartner fundet død i trætop

Annonce