Annonce
Sport

Piger som spiller fodbold: Da jeg begyndte, spillede jeg på drengeholdet

Elvira Kodal og Sofia Stojanovic har begge spillet fodbold i otte, og de nyder at spille i B.93. Foto: Thomas Frederiksen
Nyt projekt med Københavns Kommune og Nordea-fonden som deltagere skal få flere piger til at spille fodbold.
Annonce

En ud af fem fodboldspillere under 18 år i Københavns Kommune er piger.

Det er for lidt, mener kommunen og er med i projektet "Flere med i fodboldfællesskaberne i København", som Nordea-fonden har støttet.

Der er otte klubber med i samarbejdet, en af dem er B.93, og her har Østerbro Avis mødt to piger, der har spillet fodbold i størstedelen af deres liv, hele otte år.

- Jeg startede, fordi min bror spillede fodbold. Jeg begyndte med at spille sammen med drengene, fordi pigerne ikke var så gode, fortæller 13-årige Sofia Stojanovic.

Vi vinder sammen

På det tidspunkt var hun ikke så stor, og et ordentligt pigehold var der ikke i den klub, hun spillede i dengang. Siden har hun spillet mange år sammen med piger og er forlængst skiftet til B.93.

- Jeg kan godt lide, at det er en holdsport, og jeg har det sjovt med holdkammeraterne, og det er en fed følelse, når vi vinder sammen, siger Sofia Stojanovic, når hun skal sætte nogle ord på, hvorfor det er sjovt at spille fodbold.


Trænerne har en stor passion og tænker ikke så meget over, om det er piger eller drenge de træner. De tænker meget i udvikling.

Sofia Stojanovic, 13-årig fodboldspiller i B.93


Netop det med at spille på hold med andre, nævner 12-årige Elvira Kodal også, og så tilføjer hun:

- Og så går det ud på at score mål.

Annonce

Fokus på udvikling

Sofia og Elvira har oplevet, at der er kommet mere interesse for pigefodbold fra omgivelsernes side de senere år.

- Dem jeg går i klasse med, snakker meget om fodbold, siger Elvira og tilføjer:

- Folk har altid en idé om, at drengene er bedre, men sådan er det ikke altid.

Og Sofia supplerer:

- I B.93 sætter man fokus på pigerne, her har man en god indstilling. Trænerne har en stor passion og tænker ikke så meget over, om det er piger eller drenge de træner. De tænker meget i udvikling.

Piger med i fodbold

Projektet 'Flere med i fodboldfællesskaberne i København'  løber over de næste tre år. En væsentlig del af projektet er at få flere piger til at spille fodbold. Det skal blandt andet ske ved:

- Målrettet inddragelse af piger i otte udvalgte fodboldklubber: B.93, Sundby Boldklub, B1908, BK Skjold, BK Union, BK Vestia, Fremad Valby og Nørrebro United.

- Klubberne skal bruge støtten på rekrutteringsarbejde i skoler og boligområder, fokus på gode træningsfaciliteter for piger samt udvikling af kompetence blandt de frivillige trænere og ledere, der er dedikeret til arbejdet med pigefodbold.

Målet er 500 flere pigemedlemmer under 18 år i de otte klubber. I dag er hvert femte fodboldmedlem under 18 år i København en pige.

Nordea-fonden støtter projektet med 3,9 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Coronatest uden tidsbestilling

Annonce