Annonce
112

Politiet med advarsel: Mand svindler med falske 1000-kronesedler

Københavns Politi advarer mod en mand, der svindler med falske 1000-kronesedler i Indre By. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen
Københavns Politi advarer erhvervsdrivende mod en svindler, der benytter falske 1000-kronesedler. Det sker efter de seneste dage har budt på en stribe sager.
Annonce

- Vi har i de seneste dage haft flere sager, hvor erhvervsdrivende har modtaget falske 1000-kronesedler. Vær derfor ekstra opmærksom, hvis du modtager netop den seddeltype.

Sådan lyder opråbet fra Københavns Politi på Twitter fredag eftermiddag.

Jesper Bangsgaard, vicepolitikommissær i Københavns Politi, uddyber, at det drejer sig om tre sager over de seneste to dage, og at sagerne knytter sig til en gerningsmand af samme signalement.

- Vi har fået tre anmeldelser om svindel med falske 1000-kronesedler de seneste to dage. Det er sket i henholdsvis en 7-Eleven og en restaurant i Indre by samt ved en taxatur fra Frederiksberg til Indre by, siger Jesper Bangsgaard og uddyber fremgangsmåden for sagerne:

- Manden køber noget, der ikke koster alverden, ca. 100-200 kroner, og betaler med en 1000-kroneseddel. Det sker på steder, hvor der typisk er lidt halvtravlt eller som med taxaen, hvor lyset er dårligt, så han har de bedste betingelser for at slippe afsted med det.


Manden køber noget, der ikke koster alverden, ca. 100-200 kroner, og betaler med en 1000-kroneseddel. Det sker på steder, hvor der typisk er lidt halvtravlt eller som med taxaen, hvor lyset er dårligt, så han har de bedste betingelser for at slippe afsted med det.

Jesper Bangsgaard, vicepolitikommissær i Københavns Politi


Jesper Bangsgaard fortæller, at signalementet af gerningsmanden er enslydende i alle sager.

Det drejer sig om en mand i alderen 20-25 år. Han er afrikansk af udseende, taler engelsk med en ukendt accent. Han bærer spraglet tøj og i to af sagerne har han haft en rød kasket på.

Gerningsmanden kan have slået til før. Jesper Bangsgaard har nemlig gennemgået alle lignende sager for året og har fundet yderligere en håndfuld sager, der minder om de nye sager i fremgangsmåde såvel som i signalementet af gerningsmanden.

Annonce

Vær opmærksom

Jesper Bangsgaard appellerer til, at erhvervsdrivende i København er ekstra opmærksomme, når de får stukket en 1000-kroneseddel i hånden.

- Jeg vil appellere til, at man tjekker 1000-kronesedlerne, når man modtager dem. Typisk er der fire forskellige ting i sedlerne, man kan være opmærksom på. Der er et bølgemotiv på sedlen, som reflekterer lyset, når man holder den op det. Så er der et hologram og et vandmærke. Endelig er der en skjult sølvtråd på den sidste ottendedel af en ægte 1000-kroneseddel, siger Jesper Bangsgaard og fortsætter:

- Alle disse ting er ikke til stede på den falske seddel, for de er utroligt svære at lave. Det er derfor, han slår til på steder, hvor der er travlt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce