Annonce
KøbenhavnLIV

Risiko for hovedstadens kræftpatienter må flyttes til Syddanmark

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger og vicedirektør og leder af task force for isolationspatienter Kristian Antonsen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Antallet af indlagte coronapatienter i hovedstaden har "sprængt skalaen". Kræftpatienter skal måske flyttes.
Annonce

Region Hovedstaden har opjusteret antallet af sengepladser på intensiv med yderligere 200, men er hårdt presset på grund af coronavirus.

Det betyder, at nogle kræftpatienter kan blive overflyttet til Region Syddanmark, der ikke er så hårdt presset på grund af pandemien.

- Vi står i et stormvejr, vi ikke havde forestillet os, siger lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Hun uddyber, at de har nødt til at opfinde nye trin i deres beredskabsplan, fordi de har oplevet så mange indlagte patienter. Derfor risikerer nogle patienter at blive flyttet.

- Vi er ret tæt på at blive nødt til at gøre det. Vi har til formiddag fået indmelding fra hospitaler om, hvilken type patienter man har brug for hjælp til, og det er vi i kontakt med Region Syddanmark om, siger hun.

Hun uddyber, at der ikke er tale om flere hundrede patienter, men om kræftpatienter, hvor det er vigtigt, at de får et tilbud om operation inden for få dage.

- Vi har allermest brug for hjælp til kræftpatienter og andre patienter, der skulle have været opereret over jul og nytår. For nogle af dem kan det godt være, at vi skal finde et hospital i Region Syddanmark, siger hun.

De mange patienter har sprængt de planer, som regionen havde for at have plads, og regionens ledelse arbejder nu på at udvidede kapaciteten yderligere, så der er plads til både coronasyge og andre, der har behov for behandling.

Der er tirsdag 389 indlagte, oplyser regionen i en pressemeddelelse. I starten af december var tallet 103.

Vicedirektør og lederen af arbejdsgruppen for isolationspatienter Kristian Antonsen beklager, at man ikke er sikret behandling på nærmeste hospital.

- Som patient kan man ikke være sikker på, at man bliver vurderet eller behandlet på det nærmeste hospital. Det beklager vi, men det er nødvendigt i den nuværende situation, siger han.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) mener, at situationen er alvorlig.

- Vi er i undtagelsestilstand, vi har medarbejdere, der arbejder rigtig hårdt og har gjort det i mange måneder, siger hun.

- På nogle områder har vi ikke været forberedt godt nok, det må vi erkende, selvom vi troede, at vi var det, siger hun.

Smittetrykket er relativt højt, men er faldende i hovedstaden.

- Vi forsøger selvfølgelig at skaffe personale ad frivillighedens vej, men på nuværende tidspunkt er det desværre ikke muligt i forhold til den opgave, vi skal løse. Derfor bliver vi nødt til at råbe vagt i gevær, siger Sophie Hæstorp Andersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Debat

Nikolaj Bøgh: Aveny-T permanent på finansloven

Valby

Ikke flere indhug i det grønne Valby, tak!

Annonce