Annonce
KøbenhavnLIV

Særlige omstændigheder giver tæt tåge over København: Jeg kunne ikke se en pind

Tåge over København. Foto: Jesper Gisli
Annonce

- Jeg skulle ned og hente barnevognen i kælderrummet, og da jeg kom op for at gå tur, kunne jeg ikke se en pind. Sigtbarheden var nærmest lig nul, og det har en god forklaring, siger vagtchef ved DMI Klaus Larsen.

Årsagen er nemlig, at der i øjeblikket kommer en sydlig strømning ind over landet med varm fugtig luft, og det skaber den tætte tåge, når temperaturen daler om natten.

Kold luft kan nemlig ikke indeholde så meget fugt som varm luft, og når temperaturen falder til det, der i fagsprog hedder dugpunktet, udskiller den fugten, der lægger sig som tæt tåge.

Tæt tåge ved Langgade Station onsdag morgen. Foto: Marck B. Permin

- Det er ret typisk for den her årstid, at man skal et pænt stykke ud på natten, før luften bliver så kold, at den ikke kan indeholde mere fugt, og når den varme luft så kommer ved solopgang, presses tågen ned og bliver ekstrem tæt, som vi har oplevet det her de seneste dage, siger Klaus Larsen.

Annonce

Slut for nu

Klaus Larsen fortæller, at de særlige vejr-omstændigheder, der har givet den meget tætte tåge om morgenen ved solopgang, er slut for nu.

Vejret slår nemlig om og byder på regn og koldere temperaturer, og det betyder mindre tåge.


Jeg skulle ned og hente barnevognen i kælderrummet, og da jeg kom op for at gå tur, kunne jeg ikke se en pind. Sigtbarheden var nærmest lig nul, og det har en god forklaring.

Klaus Larsen, vagtchef ved DMI


- I nat var formodentlig sidste nat for denne periode med den her tætte tåge om morgenen. De næste dage får vi nemlig en front ind over os med regn og skyer, og det betyder, at tågen ikke bliver så tæt, selvom den godt stadig kan opstå, siger Klaus Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Stoffer gemt i te og kager

Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Klumme

Jeg går helt fra snøvsen

Klumme

Den største beslutning

Annonce