Annonce
KøbenhavnLIV

Søren deltager i corona-fotoprojekt: »Vigtigt at dokumentere for eftertiden«

Søren Lyster med sin kone Ann Young Lyster Rasmussen og deres datter, Fie på 13 år. - Foto: Edyta Sørensen

Søren Lyster deltager sammen med sin kone og datter i et fotoprojekt der skal dokumentere Vanløse under covid-19.

Annonce

»Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, Edyta Sørensen har taget. Om 100 år er der helt sikkert nogle folk, der vil vide, hvordan så det ud under covid-19. Og så er det fedt at få et anderledes fotografi, som minde på den her tid,« fortæller Søren Lyster, der er en af de mange borgere fra Vanløse, der har meldt sig til at lade sig fotografere af fotograf Edyta Sørensen.

Oplevede SARS

Edyta Sørensen boede i Kina, Beijing for 16 år siden, da SARS brød ud. Hun blev ikke smittet og valgte at flytte til Polen, hvorefter hun endte i Danmark, da hendes mand fik sit drømmejob.

Edyta Sørensen fortæller, at der har været svært for hendes venner at forstå, hvordan det var i Kina, og derfor er det ekstra vigtigt for hende at dokumentere det der sker i Danmark lige nu.

»Jeg var Kina, Beijing under SARS. Når jeg har fortalt venner og bekendte, om hvordan det var, er der ingen der kunne forstå, hvordan SARS påvirkede det kinesiske samfund. Nu har vi en lignende situation i Danmark, og det vil jeg gerne, som fotograf, dokumentere,« fortæller Edyta Sørensen.

Og det er af samme grund, at Søren Lyster og hans familie har sagt ja ti at være en del af Edytas fotoprojekt.

»Det kan være svært at forstå for eftertiden, hvordan tingene har været, hvis der ikke er nogle billeder af det. Derfor er det vigtigt at få dokumenteret,« fortæller Søren Lyster og pointerer at det også er vigtigt rent lokalhistorisk at dokumentere Vanløse under covid-19.

Annonce

Hverdagen er ændret

-Hvordan oplever I, at corona krisen påvirker jeres hverdag?

»Vi skulle have en mand ud for at skære noget træ. Han aflyste. Vi har også haft en vvs der aflyste,« fortæller Søren Lyster og fortsætter:

»Vi har en hund, så vi er ude at gå engang imellem. Når vi er ude, er det virkelig tydeligt, at folk går store buer udenom om hinanden. Og når vi møder en anden hundeejer, begynder vores hunde at lege, men vi som hundeejere, vi står med behørig afstand til hinanden. Og nu har jeg læst at dyr kan smitte hinanden - det er jo slet ikke til at forholde sig til. Jeg troede, det var en aprilsnar,« fortæller Søren Lyster, der sammen med sin familie skulle have været til et familiearrangement hos hans forældre påsken. Et besøg de har aflyst, da forældrene er oppe i 70’erne, og den ene har astma.

Annonce

Frokost over Skype

Søren Lyster og hans kone Ann Young Lyster Rasmussen arbejder, ligesom mange andre danskere, hjemmefra. Søren sidder på kontoret i soveværelset og hans kone, Ann Lyster sidder i stuen.

»Vi har en datter på 13 år, der går i 7 klasse. Hun er hjemme hele tiden. Til at starte med måtte hun lege med en veninde, men det er stoppet nu,« fortæller Søren Lyster.

- Er der noget, I er blevet bedre til?

»I min virksomhed har vi faktisk fremgang, og sådan håber vi selvfølgelig at det fortsætter, selvom vi ikke kan vide om det påvirker os, hvis andre dele af branchen begynder at bløde,« forklarer Søren Lyster der arbejder som it-konsulent.

»Vi er blevet rigtig gode til at holde digitale teammøder over Skype,« fortæller Søren Lyster fortsætter:

»Vi spiser stadig frokost sammen. Vi holder frokostpause over Skype fra 11.15 - 11.45, hvor vi lige logger på og siger hej, ligesom vi ville gøre i kantinen. Det er meget hyggeligt, og så holder vi stadig fredagsbar,« griner han.

Annonce

Dem, der har det svært

»Vi er ikke ved at bide hovedet af hinanden, og vi klarer os okay. Vi har en have, vi kan gå ud i, og en hund der skal luftes,« siger Søren Lyster og fortsætter i et mere alvorligt stemmeleje.

»Men jeg tænker tit på de familier, hvor der er knas. Jeg tænker på de stakkels børn, der ikke kan få deres vante frirum i skole eller daginstitution til at komme væk hjemmefra,« siger Søren.

Læs mere om Adyta Sørensens fotoprojekt, som Søren Lyster deltager i, her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ærgerligt med fugleøen

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Synoptik åbner ny butik

Jul

Jul i Kronen. Få et overblik her

Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Trafik

Find én fejl

Byrum

En ring af lys skal samle Nordvest

Annonce