Annonce
Varme hænder

S og SF vil have flere voksne i hovedstadens institutioner

Frank Jensen har længe involveret sig i udviklingen af det nye byområde i Jernbanebyen og bød også de nye beboere velkommen. Foto: René Mølskov
Annonce

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og Sisse Marie Welling (SF) vil afsætte 450 millioner kroner til indføre minimumsnormeringer i Københavns daginstitutioner i 2022. Det fortæller Berlingske.

Minimumsnormeringer, der betyder, at der skal være mindst én voksen per tre vuggestuebørn og én voksen per seks børnehavebørn på landets daginstitutioner, var ellers planlagt til 2025.

Men Frank Jensen og Sisse Marie Welling vil fremskynde processen.

»Det er, fordi vi ved, hvor vigtigt det er, at der er flere hænder til børnene ude på institutionerne. Der skal ikke så meget til. Sygefravær og så kan læsset vælte,« siger Frank Jensen til Berlingske.

Der er i dag lidt over 30.000 børn i Københavns daginstitutioner, og tallet forventes at stige med 11.000 de kommende 20 år, skriver avisen.

Pengene til de medarbejdere, som skal tage sig af de mange nye børn, skal ifølge Sisse Marie Welling findes i ved politiske prioriteringer.

De to forslagsstillere erkender desuden, at det i starten kan være svært at få uddannede pædagoger til de mange nye stillinger, der vil blive skabt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor bliver sport nedprioriteret?

Annonce