Annonce
KøbenhavnLIV

Sikkerhedsværter skal lægge en dæmper på sommerens fester

Blandt andet her på Sandkaj har beboerne været plaget af pop-op fester med støj og affald. Nu sætter kommunen ind. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sikkerhedsværter fra Roskilde Festival og kommunens støjvagter skal minde feststemte unge på bl.a. Sandkaj og Islands Brygge om at skrue ned for musikken og rydde op efter sig.
Annonce

Populære hot-spots som Havneparken på Islands Brygge, Sandkaj i Nordhavn, Fælledparken, Nørrebroparken og Ofelia Plads har på varme dage og nætter dannet rammen for pop-up-fester med fulde unge, højt-spillende soundboxe og affald i massevis.

Nu sætter Københavns Kommune ind for at lægge en dæmper på festen, der har medført mange klager fra beboerne i nærområderne.

20 sikkerhedsværter fra Roskilde Festival Gruppen skal hjælpe folk med at holde corona-afstand og tage hensyn til andre. Sammen med kommunens egne støjvagter skal de tage rundt til de hårdest ramte fest-zoner, der popper op rundt om i København. Her skal de hjælpe de festdeltagerne hjælpe de mest højlydte festdeltagere til at forstå, hvordan man 'hygger sig på en hensynsfuld måde', som kommunen udtrykker det i en pressemeddelelse.

- Problemer med højlydte udendørs forsamlinger ser vi hvert år – det er en del af det at være en levende storby med attraktive byrum. I år er situationen dog særligt svær, da corona-restriktioner har aflyst sommerens festivaler og koncerter, og klubber og værtshuse enten lukker tidligt eller er helt lukket. De unge har ingen steder at gå hen og flytter festen udenfor, og så accelererer problemerne med både affald, støj og hensynsløs adfærd, siger vicedirektør i Københavns Kommune, Nikolaj Hvingtoft Hansen.

Annonce

Dialog og henstillinger

Sikkerhedsværterne fra RF Experience, en del af Roskilde Festival Gruppen vil hjælpe borgerne med at holde afstand og sikre hensigtsmæssig adfærd for at begrænse spredning af corona.

- Jeg er glad for, at de erfarne sikkerhedsfolk fra Roskilde Festival hjælper vores egne støjvagter med at tage dialogen med de ikke altid lige ædru festdeltagere. Arbejdsredskaberne er dialog og venlige henstillinger, og hvis det ikke hjælper – et opkald til politiet. Hvis der ikke rigtig er vilje eller evne til at lytte, så det kun politiet, der kan opløse festen, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen.


De unge har ingen steder at gå hen og flytter festen udenfor, og så accelererer problemerne med både affald, støj og hensynsløs adfærd.

Nikolaj Hvingtoft Hansen, vicedirektør, Københavns Kommune


I udgangspunktet skal støjvagterne rundere torsdag til lørdag kl. 17-01, men tidsrummet vil løbende blive vurderet, oplyser kommunen.

Annonce

Affaldet flyder

Når festen er slut, har områderne også været ramt af store mængder affald.

En særlig udfordring er populære steder som Sandkaj og Marmormolen i Nordhavn, Havneparken på Islands Brygge, Sluseholmen i Sydhavn og Krøyers Plads på Christianshavn, der alle er privatejede men offentligt tilgængelige.

Her skal grundejerforeningerne selv holde områderne rene, og i kommunalfuldmagten er der er stramme regler for, hvor meget kommunen må hjælpe på private arealer.

Da denne sommer dog betyder, at en håndfuld grundejerforeninger har fået en urimelig stor byrde med at holde deres områder rene, er Teknik- og Miljøforvaltningen ved at afklare, hvordan kommunen kan hjælpe eksempelvis i form af ekstra affaldscontainere, oplyser kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce
Forsiden netop nu
Sammenhold

Mihai og Michael holder Sluseholmen ren i fritiden: Man skal affinde sig med, at man er ham den underlige, der render rundt og samler skrald

Annonce