Annonce
KøbenhavnLIV

Skudsikker opskrift: Sådan steger du kyllingefileterne saftige hver gang

Foto: Pexels
Annonce

Kylling er en af danskernes foretrukne madvarer. Kyllingen er proteinrig og fedtfattig, og den kan bruges på et utal af måder. Men det er også en fødevare, som man skal behandle med forsigtighed.

Rå kylling bliver let en bakteriebombe, og hvor du for eksempel godt kan spise oksekød, der ikke er gennemstegt, må kyllingen aldrig være rosa indeni. Man skal også altid bruge særskilte knive og skærebrætter til kyllingekødet.

Men en af de ting, der kan gøre kyllingen lidt svær at stege, er at den ikke indeholder så meget fedt eller vand, derfor kan den let blive tør, hvis du steger den forkert, skriver KK.no.

Men der findes en skudsikker opskrift, der garanterer dig perfekt stegte fileter. Den kræver en minimal indsats, og frigiver en masse tid til at forberede resten af måltidet.

Annonce

Sådan steger du saftige og lækre kyllingefileter hver gang:

Bank kyllingefileterne til samme størrelse med bunden af et rent glas. Krydr fileterne. Hæld lidt olie eller smør i bunden af en pande eller en sautégryde med låg. Skru højt op for temperaturen. Læg fileterne på panden når smørret eller olien er blevet varmet op. Steg i 1-2 minutter. Vend fileterne og skru temperaturen ned på laveste blus. Put låget på og lad fileterne stege i fred i 10 minutter. Vend herefter fileterne og tag dem af blusset, og lad dem hvile i yderligere 10 minutter. Herefter er de klar til servering.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

Annonce