Annonce
Byliv

Snart kan I også blive viet under stjernerne: 'Kærlighed behøver ikke at være på nogen bestemt formel'

Planetarium, hvor forelskede par i 2021 vil have mulighed for at blive viet under åben himmel. Foto: René Mølskov
I 2021 vil forelskede par have mulighed for at sætte vielsesringene på hinanden under åben himmel i København. Som noget nyt har man mulighed for at blive viet i Kongens Have, Planetarium og på Kunsthal Charlottenborg. Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alt.), glæder sig over nyheden.

Forelskede par vil i det kommende år have mulighed for at udvælge en række nye og alternative lokationer til deres vielse. Gommen kan nemlig vente på sin brud under stjernerne i Kongens Have, Planetarium og på Kunsthal Charlottenborg. I alt vil være 18 forskellige lokationer med forskellige datoer, hvor par har mulighed for at sige 'ja' under åben himmel i København.


Kærlighed behøver ikke at være på nogen bestemt formel. Ligesom det sted, hvor man bliver viet, ikke behøver at være som alle andre.

Franciska Rosenkilde (Alt.)


Nyheden om de nye og frie lokationer kommer til stor begejstring for Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alt.):

- København er en smuk og mangfoldig by – også hvad angår arkitektur og grønne åndehuller. Det er derfor meget meningsfuldt, at vi i det nye år tilbyder endnu flere giftelystne par muligheden for at gøre en særlig dag endnu mere speciel, siger hun og uddyber:

- Kærlighed behøver ikke at være på nogen bestemt formel. Ligesom det sted, hvor man bliver viet, ikke behøver at være som alle andre. Også derfor er jeg stolt over, at vi med det kommende program kan tilbyde næste års brudepar at vælge imellem så mange unikke vielsesoplevelser.

Vielse i Kongens Have, Planetarium og på Kunsthal Charlottenborg er de nye lokationer, men kendte steder som eksempelvis Kastellet, Det Kongelige Biblioteks Have og ved Operaen findes stadig i programmet. Også på Ofelia Plads under EM i fodbold 28. juni vil par have mulighed for at blive viet.

Listen over lokationer og datoer, hvor borgere kan blive viet i 2021:

- Rådhushaven,14. februar

- Planetarium, 10. april

- Kastellet, 15. maj

- ByOasen på Nørrebro, 22. maj

- Amager Fælled, 5. juni

- Cirkelbroen under EM i fodbold, 12. juni

- Det Kongelige Biblioteks Have, 26. juni

- Ofelia Plads under EM i fodbold, 28. juni

- Amaliehaven, 3. juli

- Det Kongelige Biblioteks Have, 31. juli

- Foran Operaen, 7. august

- Kongens Have, 14. august

- Særlige vielser under World Pride, 20. august

- Amager Strandpark, 21. august

- Thorvaldsens Museum, 18. september

- Østre Anlæg, 9. oktober

- Charlottenborg Kunsthal, 11. december

- Balkonen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, 17. december

Annonce

Sådan tilmelder I jer

Par skal indsende en ægteskabserklæring via www.borger.dk eller på www.københavnskommune.dk. Når jeres ægteskabserklæring er godkendt, vil I modtage et link til bookingsystemet, hvor I selv kan vælge den lokation, der passer jer bedst. I kan tidligst indsende jeres ægteskabserklæring fire måneder før jeres ønskede vielsesdato. Det koster 950 kroner at blive viet i det fri – dog 1.450 kroner på enkelte lokationer. Spørgsmål kan rettes til pressekonsulent Anne Nyhus på telefonnummer: 93 90 66 40.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Frygter coronaregning: Første coronanedlukning kostede mig 1600 kroner jeg ikke har

Annonce