Annonce
Erhverv

Københavnerne går forrest og siger nej tak til plasticposer

Salget af plasticbæreposer er styrtdykket i København, og tilbagegangen for engangsposerne er langt stærkere i hovedstaden sammenlignet med resten af Danmark. Pr-foto

Nej tak. Det siger københavnerne til plasticbæreposer i de diverse supermarkeder.

Coop har nemlig haft en årlig tilbagegang i salget af plasticbæreposer. Fra 2017 til 2020 er salget halveret, og denne tilbagegang for engangsposerne ses langt stærkere i København og Irma sammenlignet med det øvrige Coop og den resterende del af landet.

På den anden side er salget af genanvendelige poser mere end fordoblet.

- Det er en markant ændring i vores kunders adfærd; At huske at tage en pose med hjemmefra frem for at købe en plasticpose. Det viser klart, hvordan bevidstheden om brugen af plastic er vokset, siger Rikke Wolff, konstitueret kædedirektør i Irma.

Derfor har Irma nu et bedre grundlag for at udvikle flere alternative poser, som de mange kunder kan gøre brug af over flere gange.

I et samarbejde med designeren Klaus Samsøe har supermarkedskæden senest produceret stofposer ’upcyclet’ fra kasserede restaurantduge og servietter, som kunderne er yderst tilfredse med. Ifølge Irma er der stor efterspørgsel på disse stofposer, men flere er på vej.

De genanvendelige poser koster 15 kroner.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce