Annonce
Miljø

Sortér dit affald ude på gaden: 750 skraldestationer på vej i bybilledet

Her er en illustration af, hvordan et skraldesorteringspunkt i Holsteinsgade på Østerbro kan komme til at se ud. Det er kommunens ambition at opstille 750 af sådan nogle anlæg i bybilledet. Stedet er ikke udtryk for en planlagt placering. Illustration: København Kommune
Det offentlige rum vil de kommende år blive inddraget for at give borgerne bedre muligheder for at sortere affald.

I dag har op mod 34.000 boliger i København ikke plads i baggården til at kunne sortere alle typer affald. Når vi de kommende år skal sortere endnu mere affald, er det et problem, der vil vokse.

Det er baggrunden for, at Københavns Kommune de kommende år vil etablere op mod 750 sorteringspunkter i det offentlige rum. Sorteringspunkterne skal udgøre et supplement til affaldsindsamlingen i gårdene, så det bliver lettere for københavnerne at sortere affald i en travl hverdag.

Sortering af affald er et vigtigt værktøj i den grønne dagsorden, hvor vi ifølge København Kommune skal blive bedre til at skrue ned for forbruget og genanvende ressourcerne.

Påvirk placeringen

Det vil samtidig mindske affaldsforbrændingen og dermed bidrage til, at Københavns når målet om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Københavns Kommune har lanceret en hjemmeside med et interaktivt kort, hvor du kan komme med ønsker til, hvor sorteringspunkterne skal placeres. På den måde vil kommunen, hvad angår affaldssorteringen, inddrage københavnerne i indretningen af byen.


Måske foretrækker de (københavnerne, red.) at kunne aflevere deres affald på vejen, når de skal købe dagligvarer eller måske på vej ned til metroen. Det skal vi finde ud af.

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester


- Måske foretrækker de (københavnerne, red.)  at kunne aflevere deres affald på vejen, når de skal købe dagligvarer eller måske på vej ned til metroen. Det skal vi finde ud af, og derfor håber jeg, at så mange københavnere som muligt giver deres besyv med, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen er desuden i dialog med lokaludvalgene for at tilpasse eventuelle lokale hensyn i forhold til placeringen af de nye sorteringspunkter.

Anlægsarbejdet med de første sorteringspunkter forventes at gå i gang i begyndelsen af 2022.

Fakta om de nye sorteringspunkter

  • De 750 sorteringspunkter skal placeres rundt om i alle Københavns bydele
  • Koncentrationen af sorteringspunkter at være større i de mere centrale bydele, hvor der er tættere beboelse.
  • Sorteringspunkterne skal supplere den eksisterende ordning for indsamling af husholdningsaffald og dermed give Københavnerne mere fleksibilitet i hverdagen og bedre mulighed for at sortere affaldet – samtidig med at det giver hele byen større kapacitet til mere sortering.
  • Et flertal i Borgerrepræsentationen vedtog i december 2018 som del af strategien Cirkulær København en målsætning om, at 70 procent af al husholdningsaffald i Københavns Kommune skal indsamles til genanvendelse i 2024.
  • Læs mere om placering og etablering af sorteringspunkterne på kommunens hjemmeside: https://www.kk.dk/sorteringspunkter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce