Annonce
KøbenhavnLIV

Spørgsmålet om Nørrebros tolerance deler vandene

Annonce

Uroen på Nørrebro overdrives i medierne, og nørrebroerne bør gøre op med de antifacistiske grupperinger i området. Og skal der sættes en anden solidarisk, ikke ukritisk agenda på Nørrebro? De emner har vores skribenter til temaet ‘Nørrebros Tolerance’ forholdt sig til i sidste uge, hvilket har affødt stor debat på Facebook.

Hvem er det, der skaber uro og utryghed på Nørrebro? Er det de unge drenge med musimsk baggrund, eller ligger problemet et andet sted? Det blev heftigt diskuteret på Nørrebro/Nordvest Bladets Facebook-side i forbindelse med nørrebroer Arne Lennartz’ indspark i tolerancedebatten, der satte spørgsålstegn ved, om der skal en anden solidarisk, ikke ukritisk agenda på Nørrebro.

LÆS MERE HER: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2020/01/05/tema-noerrebros-tolerancetolerance-og-nul-tolerance/

Også chefredaktør på netmediet 180 Grader Claes Kirkebye Theilgaards indlæg om, at Nørrebro bør gøre op med rækken af såkaldte antifacistiske foreninger, også kaldet Antifa, har sat diskussionerne i gang.

LÆS MERE HER: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2020/01/04/tema-noerrebros-tolerance-det-er-paa-tide-at-i-siger-fra-overfor-antifas-voldelige-intolerance/

’Måske “tolererer” Nørrebro antifascister, fordi bydelen i overvejende grad er antifascistisk og antiracistisk indstillet og har en lang historie omkring det’, skriver Lars Hostrup Hansen i en kommentar på Facebook.

’Antifa er vold mod dem som tænker anderledes. Nazister kan ikke lide folk pga. deres race, og antifa kan ikke lide folk pga. deres politiske overbevisning. Men de har begge samme løsning. Vold indtil de makker ret,’ skriver Kristian Snerle, mens andre er uenige i, at Antifa skulle være voldelige på trods af klistermærkerne, man ser rundt omkring i bydelen med advarsler som ’Fascists in this area will be assaulted’.

Annonce

Borgerkrig i 2200

Rosa Lund, som bor på Nørrebro og er Rets-, demokrati-, integrations og udlændingeordfører for Enhedslisten, påpeger i sit indlæg til temaet, at der er en tendens til at overdramatisere, hver gang, der er uro i postnummer 2200.

LÆS MERE HER: https://www.facebook.com/norrebronordvest/posts/3378793245526837?__tn__=K-R

’Jeg kan godt forstå hvis dem, der ikke har deres daglige gang på Nørrebro, tror at her er borgerkrig, for sådan bliver det fremstillet, når der har været ballade. På den anden side er det vigtigt at tingene heller ikke bliver afdramatiseret - ikke at jeg synes, nogen gør det - men det er vigtigt at skrive, for intet ved 2200 er sort/hvidt, skriver politikeren.

Annonce

Forældrenes ansvar

Det er der mange, der langt fra er enige i.

’Du har ret, man er nødt til at tale om problemerne, som de er. Med vores bydel er det som om, at 5 høns altid bliver til 1 fjer - tænk blot på Café Viking, Pølsevognen i Tingbjerg m.m. - Ikke mindst: Nørrebro og Nordvest er stærkt repræsenteret i Top 10 når det gælder antallet af gaderøverier:

1. Nørrebrogade

6. Frederikssundsvej

8. Thorsgade

9. Tagensvej

Her er ikke borgerkrig, men en allerhelvedes masse utilpassede »unge mænd«. Derfor er det så vigtigt, at de kriminelle handlinger ikke bliver afdramatiseret.’

Ninse Enselmann mener ikke, at der hersker tvivl om de problemer, der er på Nørrebro. Hun påpeger, at forældrene til de unge drenge skal tage et ansvar.

’Vi bliver nødt til at kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade, det nytter ikke at tie mere og gå uden om den varme grød! Vi ved jo godt, hvem der er ballademagererne, få fat i deres fædre, som sidder i klubber rundt omkring, oplys om opdragelse! Ingen er vel interesseret i kriminelle børn, men de giver ofte samfundet skylden. De skal tage et ansvar nu! Måske skal der tvungne kurser til om opdragelse og muligheder for disse drenge, som sendes på gaden og “opdrager” hinanden’, skriver hun.

Du kan deltage i debatten på Nørrebro/Nordvest Bladets Facebook-side.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Annonce