Annoncørbetalt indhold

Sponsoreret indhold: 3 gode råd til den nye hundeejer

Annonce

Når man får den lille nye hvalp hjem, kan den første tid som ny hundeejer være rigtig hård at komme igennem, da en hundehvalp minder om spædbørn på mange punkter. Men den første tid er vital for hundens fremtidige temperament og grænser. Derfor får du her 3 gode råd til den lille hvalp.

Annonce

Fokuser på socialisering

Noget af det vigtigste at huske med en lille hvalp er socialisering. Den skal gerne kunne fungere sammen med andre hunde, og lære at læse andre hundes kropssprog. Dette lærer hvalpen i praksis. De 12 første leveuger er den vigtigste periode for hvordan hvalpen formes senere i livet, og det er også her at man kan forsøge at forebygge frygt. Det er vigtigt at hvalpen eksponeres for mange forskellige ting, så den er tryg i de fleste situationer. Dette kan f.eks. være fyrværkeri, tage bussen sammen med dig, køre i bil, hilse på andre dyr osv. Generelt er det vigtigt at få hvalpen til at opleve så mange ting som muligt, så man kan forsøge at undgå en frygtsom hund senere hen. Dog skal det ske på hvalpens præmisser, og den skal ikke presses i en situation hvor den er utryg. Det handler om små skridt.

Annonce

Læs din hvalp

Noget af det sværeste ved at få en hvalp i huset, specielt hvis det er første gang, er at lære at læse hvalpen. Hunde viser ting på lidt forskellige måder. Du vil måske hurtigt bemærke, at hvalpen vil få en bestemt adfærd, eller gå et bestemt mønster når den skal lukkes ud for at tisse. Du vil hurtigt kunne gennemskue hvornår hvalpen har brug for mad, opmærksomhed og specielt for at komme udenfor. Dog kan hunde, ligesom mennesker, have brug for alenetid. Derfor er det vigtigt at give din hvalp et sted den kan gå hen, når den gerne vil være i fred. Her kan en hvalpegård fungere rigtig godt. Hvalpen går derind hvis den har brug for at hvile sig, og det vil blive hvalpens ”helle.

Annonce

Træning er essentielt

Udover socialisering er træning også en væsentlig del af at have en hund. Nogle vil måske mene at man ikke behøver den store træning, men gæster og fremmede i kvarteret vil sætte pris på en hund som er opdraget, som ikke bare antager at den må hoppe op, tigge ved dem og alt derimellem. Træning vil ikke kun blive værdsat af dig selv i sidste ende, men også alle som hilser på hunden. Ved uønsket adfærd er det bedre at ignorere end at skælde ud, da hvalpen forventer en reaktion. Derudover er positiv træning bedre end negativ træning, da hunden vil respektere dig, i stedet for at frygte dig. Ved positiv træning får hvalpen lyst til at samarbejde med dig.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal: Smittetal falder en smule

Annonce