Annonce
Klumme

Stoffer gemt i te og kager

Githa Schultz indlagt på Hvidovre Hospital oktober 2020. Foto: Githa Schultz

Klumme: Det er svært at tro på, at nogle af stamkunderne på en ellers pæn bar, serverer ureglementerede kager og te i en amatørudgave af methamphetamin-producenterne i tv-serien Breaking Bad. Hvor ingen lugt er at spore af cannabis i kagen og teen, der pludseligt bliver stillet på bordet uden et ord.

Jeg lugter til te og kager, der bliver serveret et sted, hvor der normalt ikke sælges te og kager, men det lugter ikke af cannabis.

GBL/GHB er et populært flydende gennemsigtigt russtof i nattelivet også kendt som ”Koma på flaske.” Det kan heller ikke lugtes i teen for eksempel. Et stof jeg slet ikke kender til, før jeg bliver udskrevet og får læst på lektien.

Femten minutter efter te og kage, der smagte, ja lækkert ligefrem, bliver jeg underlig, og tænker jeg skal ud og hjem nu alene.

Tyve minutter efter bliver jeg paranoid, usammenhængende, har vejrtrækningsproblemer, blackouts og har svært ved at navigere i virkeligheden. Det føles som en slags psykotisk indre film, hvor jeg glider ud og ind af virkeligheden, mens jeg går. Stopper op og synes at det er lysår siden jeg stod på den mørke sti i min koloni, da min bevidsthed vender tilbage et kort øjeblik. Og jeg er kun nået tre skridt videre og hjem er mit fokus.

Da jeg endelig er i sikkerhed, falder jeg i søvn for åben dør med tøj på, siddende i min sofa. Jeg vågner dagen efter, uden at kunne mærke det mindste.


Tyve minutter efter bliver jeg paranoid, usammenhængende, har vejrtrækningsproblemer, blackouts og har svært ved at navigere i virkeligheden

Githa Schultz


Jeg føler lidt, det er min egen skyld, fordi jeg bare spiste af kagerne og drak teen, og jo ikke kunne lugte cannabis.

Men fire dage efter besvimer jeg om formiddagen to gange i løbet af ti minutter - ud af det blå. Anden gang slår jeg mig også, og bliver akut indlagt og overvåges på intensiv afdeling i to døgn for blodprop i hjertet.

Beder lægerne checke min urin for stoffer og hash på grund af lørdagens hændelser. Der er hash i urinen. Mig, der hverken ryger hash, tager stoffer eller ryger overhovedet. Som synes at folk på stoffer eller folk, der ryger cannabis, generelt er ulidelige både at se og høre på og derudover er utilregnelige.

Min nevø fik som 12-årig en hashpsykose, og endte med senere i livet at slå et menneske ihjel. Blev diagnosticeret paranoid skizofren i forbindelse med retssagen. Spørgsmålet er, om hashmisbruget udviklede den paranoide skizofreni. Det ved man ikke. Men hash, stoffer, psykoseudvikling og paranoia er helt sikkert forbundet og en af de rigtig gode grunde til, at ingen af de stoffer bare skal legaliseres.

Udskrevet efter to døgn med en lægeadvarsel om at passe på, hvad jeg indtager. For øvrigt et utroligt sødt personale på Hvidovre Hospitals hjertemedicinske afdeling.

Jeg spekulerer på, hvad formålet var med at luske hash og eventuelle fantasy stoffer i mig på en bar, hvor vi sidder mange omkring et bord, hvor nogle kender hinanden. Kunne det være for på sigt at overfalde mig, lamme mine handlinger i stoffer og hash og få dyrket bevidstløs sex, eller stjæle mine ejendele?

Der var nogle typer den aften, der gjorde at de ubevidste alarmklokker trods alt ringede, og jeg pludselig skulle væk.

Efter en uge med de her oplevelser, der kunne have slået mig ihjel i værste fald, ved jeg at der sidder nogle skruppelløse typer, som enten synes det er sjovt eller med fuld overlæg tilfører andre føjelig adfærd med hash og stoffer gemt i te og kager for at berøve dig dine ejendele eller misbruge dig seksuelt.

Og jeg er heldig at jeg ikke faldt død om af en blodprop i hjertet. Men slap med paranoia, blackouts, være i fare og to besvimelser fire dage efter at have været udsat for amatør hjemmebagning tilsat kriminelle stoffer.

Så pas på derude i aftenlivet. Hash og stofreptilerne er på rov også i coronatiderne, og mindst når du aner det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce