Annonce
Handelsliv

Stor ros fra butikslivet: Østerbroerne er fantastiske til at købe ind lokalt

Østerbroerne har været gode til at bakke op om de lokale butikker i 2020. Arkivfoto: Martin Sørensen
Der er kæmpe opbakning fra borgerne, når det gælder om at støtte de lokale butikker, lyder det fra Østerbro Handelsforening, der byder på gratis medlemskab til forretningerne i bydelen.
Annonce

2020 har stået i coronaens tegn og har ikke været noget nemt år for butikslivet. I Østerbro Handelsforening mærker man dog en stigende optimisme hos mange forretninger, og det er i høj grad borgernes skyld.

- Alle, jeg taler med, siger: Borgerne har virkelig været gode til at købe ind lokalt. Det skal de have stor ros for, siger Peter Koldby, formand for Østerbro Handelsforening.


Borgerne har virkelig været gode til at købe ind lokalt. Det skal de have stor ros for,

Peter Koldby, formand, Østerbro Handelsforening


Nogle brancher har det nemmere end andre. Restauranter, caféer, værtshuse og natteliv er naturligvis hårdt ramt med de forskellige restriktioner, derudover vurderer Peter Koldby, at også tøjforretninger kan have det svært. Her gør sig gældende, at det for dem er sværere end andre at hente det tabte hjem, da kunderne ikke køber forårstøj om efteråret.

Annonce

Bøger, legetøj og briller

Derimod er det Peter Koldbys indtryk, at blandt andet boghandlere, legetøjsforretninger, optikere, frisør og supermarkeder klarer sig godt. Specielt sidstnævnte har haft et godt 2020, da mange andre forretninger var lukket helt ned i foråret, holdt supermarkederne åbne og havde større omsætning end normalt.

Annonce

Gratis medlemskab

Østerbro Handelsforening, som for nylig har holdt generalforsamling, tilbyder, at Østerbros butikker kan blive medlem af foreningen for nul kroner i 2020. I dag er der lidt over 50 medlemmer.

- Vi vil gerne op på 100 medlemmer, så vi endnu bedre kan få butikker til at stå sammen og finde sammen, og når medlemskabet er gratis, er der ingen undskyldning for ikke at være med, lyder det fra Peter Koldby, som peger på, at handelsforeningen både fungerer som et fælles talerør i lokale fora, et sted man kan netværke og få hjælp til synlighed. De forretningsdrivende i foreningen går også sammen om at skabe arrangementer i gadebilledet for østerbroerne.

- Vores arbejde skal også komme borgerne til gode, understreger handelsformanden, da han oplever, at borgerne på Østerbro bakker op om de lokale specialforretninger og i øvrigt også sætter pris på arrangementer i bydelen.

Annonce
Annonce
112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Flere Kastrup-svømmere smittet med corona

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Kunst

Særudstilling står i genbrugets tegn

Annonce