Annonce
KøbenhavnLIV

Stor skulptur indviet i Valby: Jeg håber at både store og små vil udforske det

Kunstner Veo Friis Jespersen står bag det nye kunstværk "Speira" som pryder på Grønttorvet. Her ses værket i mørket. Foto: Lindskov
Valbys Grøntorvet får med værket "Speira" nu deres første skulptur- og ikke mindst et stykke vandkunst, der skal skabe et byrum med plads til alle.
Annonce

Med hendes nye værk "Speira" har billedhuggeren Veo Friis Jespersen givet den Grønne bydel Grønttovet i Valby sin allerførste skulptur. Og det er ikke bare hvad som helst - men en vaskeægte vandskulptur.

- Jeg håber, at ”SPEIRA” vil invitere store og små til nærmere at udforske det, og jeg håber, at det bliver noget, man vil samles om. Jeg vil derfor gerne takke alle involverede i projektet for det gode samarbejde, sagde billedhugger Veo Friis Jespersen ved indvielsen

Med et forløb af 11 vandstråler, der springer synkront i et musikalsk forløb, står "Speira" udformet i rustfrit stål og glas og bruger vand og lys til at skabe variation og bevægelse i udtrykket. Et værk der nu pryder det omdannede Grønttorvet og understreger formålet om at skabe en bydel, hvor byrumspladser skal være samlingspunkter, hvor beboere mødes og fællesskaber opstår.


værket skal optræde som en integreret del af byrummet og være med til at øge oplevelsesværdien for beboere, såvel som besøgende.


Veo Friis Jespersen fik til opgave at udvikle værket i samarbejde med Statens Kunstfond ved billedkunstner Henrik Jørgensen. Og hos projektudvikleren bag projektet, FB Gruppen A/S, har det hele tiden været det vigtigt, at værket skal optræde som en integreret del af byrummet og være med til at øge oplevelsesværdien for beboere, såvel som besøgende.

- Vi håber, at ”SPEIRA” kan være med til at gøre byrummet til et populært frirum og siger tak til Statens Kunstfond og vores kunstner Veo Friis Jespersen for at være med til at give værdi til pladsen - det betyder meget for os, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S i sin tale ved indvielsen.

Statens Kunstfond er imponeret over, at det er lykkedes at bringe kunsten ud i det offentlige rum.

- Samarbejdet mellem kunstnere, offentlige institutioner og bygherre er jo helt centralt, når det gælder kunst i det offentlige rum. Det siger sig selv, at det har mange forskellige variationer og kan rumme udfordringer. Jo større projekt, jo større udfordringer, men desto større er glæden også, når det så lykkedes. Derfor vil jeg gerne lykønske jer med, at det er lykkedes jer, sagde Henrik Jørgensen fra Statens Kunstfond.

Vandkunst-projektet startede i 2018 og skal resultere i to værker til områdets byrumspladser. Andet værk af vandkunst forventes færdigt i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce