Annonce
Jul

Opdelt corona-jul medfører øget pres på elnettet

Der kommer sandsynligvis ekstra pres på elnettet, når flere skal have gang i ovne og lys end vanligt. Foto: Mette Mørk
December er for de fleste danske familier i hovedstaden lig med hygge, god mad og julebelysning i massevis. De mange aktiviteter i juletiden, der typisk foregår hjemme, resulterer i, at strømforbruget stiger markant - især i en coronatid.

Alle dele af hovedstaden oplever stigende strømforbrug, når julen nærmer sig. Det viser en undersøgelse fra elnetselskabet, Radius Elnet, der leverer strøm til en stor del af kunder i København og på Frederiksberg.

- Generelt er kunderne over de seneste år blevet mere bevidste om at spare på strømmen derhjemme, men op mod jul ser vi, at strømforbruget får et pænt nøk op hos rigtig mange, siger Jens Fossar Madsen, der er administrerende direktør for Radius Elnet.

Her ses strømstigningen fra uge 44 til uge 49 i de enkelte dele af hovedstaden. Foto: Radius Elnet

Strømforbruget i år er steget med 9,7 procent fra uge 44 til uge 49 hos de i alt 344.057 private kunder i hovedstadsområdet.

Annonce

- Coronarestriktionerne kommer muligvis til at give et ændret mønster i år, hvis langt flere skal holde jul for sig selv frem for at mødes med hele familien. Alt andet lige vil der så komme gang i flere ovne og flere blus, og flere hjem vil være fuldt oplyste. Uanset hvad er vores elnet dog klar til belastningen, fortæller Tomas Christensen, der er chef for elsystemerne i Radius Elnet.

Hvis du bliver en af de uheldige, der juleaften oplever et strømsvigt, så råder Tomas Christensen til, at du tjekker dine egne sikringer, kigger om naboen har strøm, og ellers sætter dig til at vente på, at strømmen vender retur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce