Annonce
KøbenhavnLIV

Sydhavnen får sit helt eget Folkemøde

Initiativtageren Rikke Rohr på scenen ved opstartsmødet. - Foto: Jesper Gisli

SYDHAVNEN I UDVIKLING. Bydelens udvikling og fællesskaber er på dagsordenen på Sydhavnens Folkemøde lørdag den 14. september

Annonce

FÆLLESSKAB: ”Vi skal vise alt det bedste fra hele Sydhavnen frem, vi skal samle det nye og det gamle Sydhavnen, og vi skal debattere, hygge, spise og feste. Sammen”.

Sådan lyder det fra den 35-årige lokale initiativtager, Rikke Rohr, der lørdag den 14. september vil samle Sydhavnen på Stejlepladsen.

Mandag blev første opstarts- og infomøde afholdt i Karens Mindes hyggelige café, og 25 fremmødte lokalpatrioter bakkede flot op om initiativet. De allerførste arbejdsopgaver blev fordelt, og dermed venter fem intensive ugers forberedelse – og alle kræfter er velkommen til at melde sig under fanerne, understreger Rikke Rohr over for Valby & Kgs Enghave Bladet.

Annonce

Stande og boder med alt fra hele Sydhavnen

”Vi skal holde et Folkemøde for at samle Sydhavnen, og stolt vise det frem vi har sammen. Masser af boder og stande hvor alle mulige lokale aktører kan vise sig frem og tale med de fremmødte, og der kan være smagsprøver på lokale lækkerier, og meget mere. Alt er muligt. Og så kunne det da være sjovt hvis vi spiste sammen om aftenen ved et kæmpe langbord, og sluttede af med en god folkefest. Det er den sociale og festlige del som jeg forestiller mig,” siger initiativtageren og fortsætter.

Annonce

Borgerinddragelse

”En anden vigtig del, og en anden god grund til at afholde Folkemøde, er, at udviklingen går virkelig stærkt i Sydhavnen netop nu. Og med et Folkemøde kan vi på en super konstruktiv måde være med til at debattere udviklingen og påvirke processen. Der kan komme en masse perspektiver og idéer fra kvalificerede debatter og samtaler på scenen, og vi kan dermed skabe en reel borgerinddragelse. Så derfor er det også vigtigt at vi får alle med. Alle borgere fra både den nye og den gamle del af Sydhavnen, og politikere, erhvervsdrivende, kunstnere, foreninger og boligselskaber … alle der har eller kan have indflydelse på vores bydel.”

Rikke og Sydhavnen har nu cirka fem uger til at stable ’Sydhavnens Folkemøde 2019’ på benene. Initiativtageren går på med krum hals og begejstring – det må man lade hende - og med en masse frivillige gode kræfter ombord, skal det såmænd nok lykkes for den 35-årige arkitekt og ikke mindst lokalpatriot.

Annonce

Sådan bakker du op:

Der er ugentlige info- og idémøder hver mandag kl.16.00 i Karens Mindes café.

Skriv email til:

svfolkemode@gmail.com

eller deltag i Facebook-begivenheden ’Sydhavnens Folkemøde 2019’ hvis du vil være med til at skabe Sydhavnens helt eget Folkemøde.

Rikke Rohr kan også kontaktes på telefon (sms) 22663912.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce