Annonce
KøbenhavnLIV

Tak til hverdagens helte ¿ de skal også kunne bo på Frederiksberg

Annonce

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

De nuværende byggeregler på Frederiksberg taler om 100 kvadratmeter som gennemsnit ved nybyggeri med et minimum 65 kvadratmeter. Måske kunne man tænke alternativt, når kommunens rammebestemmelser skal genforhandles? Vi lever i en anderledes tid, der kræver kreativ nytænkning.

Der er lige nu fokus på en gruppe lavtlønnede danskere, der også kaldes ’hverdagens helte’ – og som har fået hverdagen til at hænge sammen i en truet tid. Jeg tænker blandt andet på plejepersonale, sygeplejersker, Falckreddere, kassefolk med videre. Deres arbejdsindsats kan være både udfordrende og faretruende for eget helbred.

Der bygges mange boliger til studerende, men der er også mange singler - unge og ældre, der godt vil kunne trives med at bo på mindre arealer. Tidligere har ønsket om flere kvadratmeter været stærkt voksende, i og med folk blev rigere. I forbindelse med coronapandemien må det forventes, at der også følger en økonomisk krise, der kan give mange danskere problemer fremover. Frederiksberg-strategien taler om en by med plads til mangfoldighed og med boliger, som folk har råd til.

Jeg efterlyser en trend, hvor det bliver en spændende udfordring at indrette sig funktionelt på færre kvadratmeter, også da flere og flere sociale aktiviteter hos både unge og ældre foregår i det offentlige rum på cafeer og i parker.

Vi skal også fremover opleve høj livskvalitet, men måske på færre kvadratmeter?

Endelig er der en stor gruppe ældre, der drømmer om fællesskab i et seniorbofællesskab på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce