Annonce
KøbenhavnLIV

Teaterøen mister tilskud: Vi vil fortsætte med at spire og gro

Vi er fuldt og fast overbeviste om, at Teaterøen har sin berettigelse som en del af Københavns kulturliv, siger direktør for Teaterøen, Peter Kirk. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Teaterøens ledelse ærgrer sig over, at det ikke længere er 'Lille storbyteater', men vil finde løsninger for, hvordan Teaterøen kan blive ved med at udvikle sig fremover.
Annonce

I de seneste fire år har Teaterøen på det yderste af Refshaleøen haft status som 'Lille Storbyteater'.

Men da politikerne i kultur- og fritidsudvalget skulle udpege de små storbyteatre og fordele de tilhørende støttekroner, var teatret, der holder til i flådens gamle marinekaserne ikke på listen.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at vi ikke kan rummes i tilskudsordningen for små storbyteatre, og det er en streg i regningen, at vi kommer til at undvære bevillingen, der hører med, siger direktør for Teaterøen, Peter Kirk i en pressemeddelelse.

- Et sted som dette kan ikke drives uden tilskud. Eller rettere sagt, folder sig ikke så smukt og samfundsberigende ud uden tilskud, med de nuværende strukturer og vaner indenfor kulturen, siger han.

Annonce

Har sin berettigelse

Teaterøen er blevet til ved knopskydning ud af Asterions Hus, og er vokset i både størrelse og profil. Teatret viser forestillinger og nyskabende scenekunstformater, musik, billedkunst og betegner sig selv som 'et sted for møder mellem mennesker, filosofiske samtaler, udvikling og samvær'.

- Vi er fuldt og fast overbeviste om, at Teaterøen har sin berettigelse som en del af Københavns kulturliv, som platform for scenekunstmiljøet og hos publikum. Derfor vil vi nu gå i dialog med politikerne, fondene og branchen om at finde løsninger for, hvordan Teaterøen kan blive ved med at spire og gro fremover, siger Peter Kirk.

Teaterøen vil nu tage den nye virkelighed til efterretning og vil fortsætte i en ændret form.

- Hvordan denne form så bliver, vil vi bruge den kommende tid til at definere, siger Peter Kirk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Sommercamp var kæmpe succes

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce