Annonce
KøbenhavnLIV

Tema/Nørrebros Tolerance: Det er på tide, at I siger fra overfor Antifas voldelige intolerance

Annonce

Af Claes Kirkeby Theilgaard, chefredaktør på Netavisen 180Grader

Jeg er glad for, at I her i avisen sætter fokus på tolerance. Særligt på Nørrebro og i Nordvest er der nemlig behov for en debat om dette emne.

Selv mener jeg, at grænsen for tolerance kun skal gå ved vold, trusler og chikane. Så længe folk udtrykker deres holdninger på fredelig vis, bør man tolerere dette.

Desværre er det ikke alle på Nørrebro og i Nordvest, der kan finde ud af at udøve tolerance. Faktisk er der en række såkaldte antifascistiske grupperinger, populært kaldet Antifa, som med vold, chikane og trusler forsøger at bekæmpe dem, de er uenige med.

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/07/tema-tolerante-noerrebro-kommer-vi-alle-lige-aabne-til-kulturmoedet-eller-gaar-tolerancen-kun-en-vej/

Det er blandt andet organisationer som Antifascistisk Aktion, Antifascistiske Unge og Revolutionære Antifascister. Disse organisationer holder blandt andet til i Folkets Hus, Ungdomshuset på Dortheavej 61 og i deres kollektiv BumZen på Baldersgade, og de har alt for længe fået lov til at udøve deres voldsmetoder på bekostning af tolerancen og friheden på Nørrebro og i Nordvest.

Jeg har ved flere lejligheder selv kritiseret Antifa og også oplevet antifascistisk vold, chikane og trusler på egen krop. Den dag i dag skal jeg af sikkerhedshensyn – desværre –tænke over, hvor jeg færdes på Nørrebro og i Nordvest.

Der er nemlig talrige eksempler på Antifas voldsmetoder. Antifa har angrebet, chikaneret og truet såvel politiske modstandere som almindelige butiksejere og ordensmagten.

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/14/leder-der-maa-findes-laesere-med-mere-nuancerede-holdninger/

Det mest mærkværdige er, at de antifascistiske aktivister retfærdiggør deres voldsmetoder med en idé om, at de dermed sikrer tolerancen på Nørrebro og i Nordvest. Intet kunne være længere fra sandheden.

Antifas bøllemetoder er et direkte angreb på den tolerance, som bør herske her i vores by. Tolerance betyder, at man kan tåle selv de holdninger og tanker, man afskyr allermest.

Det er vigtigt at huske på, at tolerance ikke er det samme som enighed. Man kan sagtens være uenig, men den uenighed skal udtrykkes på civiliseret vis gennem en fri og åben debat.

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/27/tema-noerrebros-tolerance-meld-klart-fra-naar-du-ser-tegn-paa-at-tolerancen-falder/

Mange steder på Nørrebro og i Nordvest står der ’Antifa Zone’ på murene, mens Antifa-klistermærker hænger på lygtepæle og bannere med advarsler som ’Fascists in this area will be assaulted’ bliver hængt op fra tid til anden.

Jeg har svært ved at se, hvordan man kan tolerere, endsige acceptere eller bifalde Antifa og deres afstumpede voldsmetoder. Det er på tide, at Nørrebro og Nordvest tager et opgør med sine voldelige, intolerante venstreekstremister.

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/29/tema-noerrebros-tolerance-kristne-og-muslimer-taenker-forskelligt-om-betydningen-af-kulturforskelle/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce