Annonce
KøbenhavnLIV

Tema/Nørrebros Tolerance: Meld klart fra, når du ser tegn på, at tolerancen falder

Annonce

Af Lise Müller, næstformand Socialistisk Folkeparti

Jeg foretrækker til enhver tid en god libanesisk restaurant, italiensk eller indisk frem for en dansk restaurant.

Modsat hvad mange tror, er det svært at lave god, dansk mad, der ikke bare flyder i fedt. Så hvorfor skulle jeg kræve af danskere med anden etnisk baggrund på Nørrebro, at de skal gå på danske restauranter, sådan som Kåre Bluitgen skriver i et indlæg her i avisen.

Nej, det er slet ikke dér, min bekymring ligger. Jeg er meget mere bekymret for om vi i det stille er i færd med at leve adskilt, forstået på den måde at vi ikke har tolerance for, at mennesker, der spiser noget andet eller drikker noget andet, sidder i samme restaurant, eller at vi opdeler os efter tro, etnicitet og/eller politiske overbevisninger i hverdagen.

I forvejen findes der steder, hvor skolerne er opdelte og gymnasier betegnes som henholdsvis ”brune” og ”hvide” og mister og øger deres popularitet på baggrund deraf.

Der findes mange religiøse friskoler og boligområder, der er næsten opdelte. Der er svømmeundervisning, der de facto bliver opdelt, når der kun må være piger til stede, og der findes sørme også et motionscenter, som har mænd bandlyst. Der findes en Facebook-side, der hedder ”Halal spisesteder i Kbh”, der har over 40.000 medlemmer, og på andre facebook-sider diskuteres det flittigt af muslimer, om muslimer må holde jul. Jeg bliver uendelig trist, når jeg kan læse, hvor hurtige andre er til at dømme, om man nu er en god muslim baseret på ydre markører som mad, hovedbeklædning mv.

Det burde være unødvendigt at skrive, at det naturligvis ikke gælder for alle. Men jeg har efterhånden erfaring for, at de bekymringer, som jeg og andre rejser, skaber vrede fra alle sider. Det bliver en rituel stammedans i stedet for en nuanceret debat.

Men det er nødvendigt at holde fast i, at et homogent samfund som Danmark, hvor frisind og ligeværd står højt på dagsordenen er baseret på, at vi møder hinanden høj som lav i folkeskolen, i ungdoms- og videreuddannelserne, i foreningerne og i byen.

Derfor er det nødvendigt at melde klart fra, når man ser tegn på, at tolerancen falder. Når mennesker ikke vil spise på en restaurant, der serverer alkohol til andre gæster, så er tolerancen udfordret og frisindet manet i jorden. Så nej, jeg er ligeglad med, om folk vil smage min flæskesteg, men jeg bliver pikeret, hvis jeg ikke må sidde ved siden af dig, mens jeg spiser den.

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/14/tema-noerrebros-tolerance-multikultur-og-monokultur-paa-noerrebro/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Annonce