Annonce
KøbenhavnLIV

Tema/Nørrebros Tolerance: Nørrebro er en sort plet på Danmarkskortet

‘Nørrebro er en sort plet på Danmarkskortet, hvor der skal gøres en ihærdig indsats for at gøre op med den mentalitet, der hersker der,’ skriver Inger Støjberg (V) i en kommentar til temaserien Nørrebros Tolerance. - Foto: Byrd/Jacob Crawfurd

Af Inger Støjberg (V), næstformand og retsordfører i Venstre

Normalt kommer jeg ikke særlig ofte på Nørrebro. Jeg kommer der faktisk kun, hvis der er en grund til det. I løbet af denne måned har jeg holdt en række borgermøder rundt i landet for at samle input til forhandlingerne om politiforliget. Sidste stop på den tur var København. Nærmere bestemt Nørrebro.

Arrangementet blev holdt på Støberiet på Blågårds Plads, hvor alle var velkomne til at møde op og komme med input, kommentarer og betragtninger til, hvordan fremtidens politi skal se ud.

Det er almindeligt kendt, at jeg ikke kan færdes frit på Nørrebro, fordi flere ikke mener, at jeg er velkommen. Derfor var der også et stort politiopbud den aften.

Nørrebro er blevet et meget intolerant sted, hvor voldsparate unge med indvandrerbaggrund, men også stærkt venstreorienterede, forsøger at styre bydelen.
Inger Støjberg (V) - Næstformand og retsordfører i Venstre

Til mødet dukkede der blandt andet en flok stærkt venstreorienterede og en gruppe piger med indvandrerbaggrund op. Selvom mødet blev afholdt, uden at politiet måtte gribe ind, blev jeg dog alligevel kaldt diverse ting såsom ’racist’ og ’fascist’.

Nørrebro er blevet et meget intolerant sted, hvor voldsparate unge med indvandrerbaggrund, men også stærkt venstreorienterede, forsøger at styre bydelen. Det betyder, at man som helt almindelig familie kan have svært ved at leve et familieliv i den tryghed og de trygge rammer, som jeg mener, at enhver har krav på at have i Danmark.

Læs også: Nørrebro er en mangfoldig bydel - på godt og ondt

Nørrebro er et sted, hvor der gælder andre normer. Man kan ikke forestille sig folk angribe politiet i Hadsund, hvor jeg kommer fra.

De venstreorienterede ser ikke politiet som nogle, der forsøger at skabe tryghed. De ser det som en besættelsesmagt. Det er simpelthen et forskruet verdenssyn. Det danske politi løfter hver dag en stor opgave ved at passe på os alle.

Det absurde er, at man har på fornemmelsen, at det ofte er de grupper, som fremstår som de tolerante og åbne, der er de mest intolerante.

Læs også: Det er på tide, at I siger fra overfor Antifas voldelige intolerance

Hvis ikke man har de samme holdninger som dem, så er man overhovedet ikke velkommen i bydelen.

Derfor er Nørrebro, for mig at se, en sort plet på Danmarkskortet, hvor der skal gøres en ihærdig indsats for at gøre op med den mentalitet, der hersker derude.

Nørrebro er det mindst tolerante sted i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Fri os for granitfliser

Annonce