Annonce
KøbenhavnLIV

Tema/Nørrebros Tolerance:Tolerance og nul-tolerance

Annonce
Annonce

Af Arne Lennartz

Annonce

bor i Gilbjerggade på Nørrebro. Arne er pensioneret arkitekt, MAA og postarbejder. Var medstifter af den alternative lokalavis ’På Gaden’ på Nørrebro 1994-99. Arne skriver denne kommentar til temaet ’Nørrebros tolerance’.

Tolerance er et fint, positivt ord. Det kan bruges om Mjølnerparkens og dens beboeres, frivilliges og socialarbejderes seje, men fremgangsrige indsats for - med ringe midler – at skaffe jobs, uddannelsespladser. Tale imod patriarkalske familiemønstre. Integrere og hjælpe de unge på rette vej. Og modvirke, at selv højtuddannede ’etnikere’ må søge løsarbejde og lavtlønsjob: Diskrimination.

Nul-tolerance er dog også fint. Her forbigår vi de noget monotone tirader om at sætte hårdt mod hårdt mod utilpassede, (etniske) gadebander. Tanken går til stilladsarbejdere, der i Tikøbgade tog handsken op mod social dumping og uhyrlige arbejds- og lønvilkår.

Deres indsats blev per automatik betegnet som ’optøjer’ osv. Men de ikke blot forsvarede solidariteten og nødvendigheden af faglig organisering. De forsvarede også de udenlandske arbejderes førlighed, når disse gik rundt med lommelygter i bælgravende mørke på livsfarlige stilladser. Og de gjorde det til trods for underentreprenørers mafiøse tæskehold.

Disse vigtige begivenheder på Nørrebro optager os lokale, venstredrejede eller ej. Men har karakteristisk nok intet fyldt i de trykte indlæg i lokalavisen.

Vi skal ikke dvæle ved, at Kåre Bluitgen efter indvielsen af metro-ringen har fået tunnelsyn, og finder det étbenet ikke at ønske selskab af flæskesteg, medister, frikadeller og skinkeschnitzel – traditionelle hovedpunkter på danske menuer - selv om grønne alternativer er sundere og mere CO2-neutrale. Mange, som sikkert ligner ham, frekventerer mest MacDonalds og Burger King. Den kapitalstærke fastfood-amerikanisering er tydeligvis no problem for den danske (mad)kultur og nationale identitet!

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/07/tema-tolerante-noerrebro-kommer-vi-alle-lige-aabne-til-kulturmoedet-eller-gaar-tolerancen-kun-en-vej/

Fred være med en højredrejet nabo. Jeg tror ikke på validiteten af Sebastians Bychs nævnte undersøgelse. Lad os dog erkende, at en vis intolerance er på sin plads mod højredrejede, der fejrer fremmedfjendske lovindgreb mod indvandrere/ flygtninge med jubilæumskage. Eller mener, at strømmen af krigs- og fattigdomshjemsøgte ”fremmede” var årsag til Breiviks massakre på Utøy. Jeg skal undlade at gentage, hvilke udyr de medie-dækkede politikere ellers har kaldt ’de fremmede’.

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/07/tema-tolerante-noerrebro-maa-din-nabo-vaere-hoejreorienteret/

Det her handler nemlig også om magt. Om adgang til talerstole. Det politiske parnas véd udmærket, hvem der skal udpeges som syndebukke for ulighed og diskrimination i kongeriget. Der naturligvis ikke skal acceptere meningsløs vold på gadeplan, hvis nogen tror, at dette indlæg taler for dét…

Her svigter medierne. Nørrebro/Nordvest Bladet har vist heller ikke bragt meget om Mjølnerparken og Tikøbgade… I de tre seneste numre af bladet har indlæggene mod (ikke-vestlige) indvandreres intolerance og mod ’venstreekstremisters’ accept af dette og ikke-accept af højredrejede, været enerådende.

Forfatterne er for en stor del politikere og andre, der ser sig som venstreorienterede. Det giver dem ikke større vægt. De to SF´ere er medlem af et parti, der står for etnisk og social udrensning af både dårligt stillede muslimer og etniske danskere, lavtlønnede, bistandsmodtagere og pensionister, gennem accepten af ghettopakken. Og slagtning af almene boliger til fordel for private og dyre ejer- og lejeboliger.

LÆS OGSÅ : https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/27/tema-noerrebros-tolerance-meld-klart-fra-naar-du-ser-tegn-paa-at-tolerancen-falder/

Et enkelt indlæg sætter ikke spørgsmålstegn ved parnassets og den kristne tros yderst relative frihedsbegreber, men muslimerne… Vi ateister, som ikke tror på en gudsskabt verden og dens forsyn angående integrations-, finans- og klimapolitik, føler os uden for!

”De muslimske indvandrere bærer skylden. Og venstrefløjen/ den ekstreme ditto forsvarer alt, hvad de gør” Disse fraser gentages så ofte, at det ligner monokultur og énsrettethed – to ofte brugte ord i debatten. Her er en politisk korrekthed på linie med den officielle agenda. Hvad med at sætte en anden solidarisk, ikke ukritisk, dagsorden? Hvem og hvad er vi oppe mod?

LÆS OGSÅ: https://staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/2019/12/29/tema-noerrebros-tolerance-kristne-og-muslimer-taenker-forskelligt-om-betydningen-af-kulturforskelle/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Annonce