Annonce
KøbenhavnLIV

Tema/Nørrebros Tolerance: Tolerancen på Nørrebro er ikke udpræget

Martin Ancher fra Liberal Alliance er denne uges skribent i temaserien Nørrebros Tolerance. - Foto: Pressefoto

Kandidat for Liberal Alliance i Københavns Storkreds ved Kommunalvalget i Københavns Kommune i 2017.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Tolerancen på Nørrebro er ikke udpræget. Det ses med al tydelighed, når en jødisk person ikke kan bevæge sig frit rundt på Nørrebro og udtrykke sin religion – selvom det ikke skader nogen – det er mangel på tolerance.

Man kan også se den manglende tolerance ift. Paludan-demonstrationerne i foråret.

Jeg er ikke enig med dét, Paludan gør- på nogen måde! Jeg mener, det er en unødig provokation at brænde bøger af.

Men hvis du vil stå og gøre dig selv til grin og vise, at du er et usympatisk menneske, så skal du, efter min mening, have lov til at gøre det i fred og ro.

Læs også: Nørrebro har det hele - også tolerance og intolerance

Nørrebro er også en bydel, hvor folk langt hen ad vejen er politisk enige. Nørrebro er Enhedslisten-land. Og jeg mener, det påvirker ens syn, hvis alle mener det samme som en selv. Det er rart at være omgivet af folk, man er enige med, men man kan også blive lullet ind i en tankegang om, hvad det eneste rigtige er. For eksempel at man ikke skal have bil, når man bor i byen. Man skal hellere have en Christiania-cykel. Men hvis du har børn, der spiller fodbold syv kilometer væk fra, hvor du bor, eller du ikke arbejder i nærheden af, hvor du bor, så kan det være meget praktisk at have en bil. For en hel del folk er en bil helt nødvendig for at få deres hverdag til at hænge sammen.

Nogle gange hænger Nørrebro dog også lidt fast i det billede, der skabes af Nørrebro. For eksempel i forhold til, at priden ikke går igennem lige netop den bydel. Når folk spørger, hvorfor den ikke gør det, begrundes det (af nogle) med indvandrernes mangel på tolerance over for homoseksuelle. Men er det den reelle begrundelse? Eller er begrundelsen noget praktisk? At når Priden går fra Frederiksberg til København, så får de penge fra begge kommuner?

Men selvfølgelig er der nogle miljøer på Nørrebro, hvor man er imod homoseksuelle. Og dette problem er desværre stort.

Nogle miljøer, der er nogle år bagud i forhold til debatten om køn og seksualitet. Kigger man på tolerance ud fra det synspunkt, vil jeg faktisk tro, at bydele som Østerbro, Valby, Sydhavn og Vanløse er mere tolerante end Nørrebro.

Læs også: Det er på tide, at I siger fra overfor Antifas voldelige intolerance

Som kandidat for Liberal Alliance ved Kommunalvalget i Københavns Kommune i 2017 har jeg været til debatter på Nørrebro, hvor det var helt tydeligt, at folk var meget forudindtaget i forhold til hvad de borgerlige politikere havde at sige. Og på turen ud til de debatmøder havde jeg ikke lyst til at tage min valgplakat med, hvor der stod LA med store bogstaver. Det var lige efter, at Pernille Vermund og Mette Thiesen fra Nye Borgerlige havde været på Nørrebro. Måske var min frygt ubegrundet, men jeg syntes ikke, at der var nogen grund til at løbe en risiko.

Tolerance betyder ikke, at du nødvendigvis skal omfavne dét, andre siger. Det betyder, at du hører, hvad de siger, trækker på smilebåndet og går videre. Jeg forstår for eksempel ikke, at der er nogen, der har lyst til at spise vegansk. Alligevel synes jeg, det er dejligt, at der åbner så mange veganske spisesteder. Jeg har ikke lyst til at spise der, men folk har deres personlige frihed til at gå derind og spise.

Det er vigtigt, at alle tænker over, om de har pli nok til at lade være med at gøre noget, de ikke skal gøre? Selvom du er politisk uenig, så ignorer dem, der har en anden holdning end dig, og lad dem være i fred. Og det er civilsamfundet, der skal bære den holdningsændring. Næste gang Pernille Vermund eller Mette Thiesen besøger Nørrebro, kunne det være forfriskende, hvis nogle lokale borgere tog imod dem, selvom de ikke var enige med dem, og sagde ’hej, skal jeg ikke vise dig rundt?.’

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Fri os for granitfliser

Annonce