Annonce
Ung i byen

Tidsboblen Skjulhøj Alle er for alle -  også de unge

Skjulhøj Alle kvarteret. Foto. Chili Djurhuus
VanløseLIV har spurgt en af de unge, der bor i Skjulhøj kvarteret, hvordan det er at være ung der.
Annonce

Jeg mærker det med det samme, da jeg træder i kvarteret. Det er ligesom at gå ind i en tidsboble. Familieboliger, værksteder, baggrundsstøj, fra folk der sliber, borer og skærer, går hånd i hånd med fuglenes kvidren og børn der leger i haverne.

Jeg bliver ramt af en hvis form for underlig og ret så hyggelig nostalgi, i hvert fald hvis man, som jeg, er vokset op i 1980´erne i noget der minder om en landsby. Det er her Camilla bor, og hun nyder hvert sekund - bortset fra når hun skal sove eller lave lektier.

Kvarteret, har går i, er et kvarter i København, hvor beboelse og og håndværk går hånd i hånd. En såkaldt kreative zone, og de områder der ikke er mange tilbage af København.

- Her er stille, og jeg kan ret godt lide at være her. Det er lidt ligesom at være på en stille vej i Rødovre. Det fortæller en af Vanløses mange unge, Camilla på 14 år, der har sagt ja til at gå en tur med VanløseLIV i kvarteret omkring Skjulhøj Alle.

Annonce

Elsker at gå rundt alene

Hvad kan du godt kan lide ved Skjulhøj kvarteret?

- Her er altid nogen, fordi folk arbejder på alle tider af døgnet, og det gør mig enormt tryg, svarer Camilla, der fortæller at hun elsker at gå rundt alene om aftenen med hovedtelefoner på og lytte til musik. Og det tør hun godt i Skjulhøj kvarteret.


Og så jeg elsker simpelthen så meget bare at gå rundt her i kvarteret og kigge. Der er altid noget at kigge på.

Camilla


- Derudover er her mange børnefamilier. Her er skole, daginstitutioner, ja selv hara krinsna her her, siger hun og peger på en villa.

Hvad er det bedste?

- Selvom der godt kan være baggrundslarm fra værkstederne, er det en anden form for larm end den der for eksempel er fra Jyllingevej. Det er som den er mere livagtig, fordi den kommer fra folk der arbejder, svarer Camilla og fortsætter:

Og så jeg elsker simpelthen så meget bare at gå rundt her i kvarteret og kigge. Der er altid noget at kigge på, siger hun og smiler.

Camilla og pointerer, at den offentlige transport i nærheden af Skjulhøj Alle tog, bus og metro også er fantastisk, og det er fedt, fordi hendes forældre ikke bor sammen.

Camilla elsker at Kirkebjerg Skolen ligger så tæt på, og har så mange muligheder, også når man har fri fra skole. Blandet andet elsker hun blodbanen, som hun tit benytter sammen med sine venner. Foto. Chili Djurhuus
Camilla elsker, at Kirkebjerg skolens arealer er åbne, også fritiden, så man kan bruge boldbanen eller de mindre børn kan bruge legepladsen. Foto. Chili Djurhuus

- Også elsker jeg området omkring Kirkebjerg Skole. Der er så mange små kroge, hvor man kan sidder uforstyrret. Og fodboldbanen....siger Camilla og tager en dyb indånding.

- Her har jeg ofte siddet om sommeren med mine veninder på et tæppe under målet, nydt solen eller spillet bold. Det er så dejligt, at der både fodboldboldbane og legeplads, så tæt på mit hjem.

Hvad er det værste?

- Det værste er er nok den baggrundslarm der kommer fra værkstederne. Selvom jeg synes, at den er hyggelig i dagtimerne, så er den der jo også, når jeg skal leve lektier eller sove - lige i min baggård. Og det er ret irriterende. Derudover er der også nogle unge der drikker og tage lattergas om aftenen på skolens område. Og det er ret ufedt, at der er smadrede flasker og de der lattergasbeholdere over det hele, siger Camilla, der dog stadig er meget glad for sit barndomskvarter.

Og hvis politikerne ikke ændrer lokalplanen, så er området - modsat andre områder, der stadig, når Camilla engang bliver voksen.

Camilla er ikke Camilla rigtige navn. Hun ønsker at være anonym, da hun ikke har lyst at sætte dem hun bor i nærheden af i forlegenhed i forhold til den larm, hun oplever om natten.

Fakta om Skjulhøj Kvarteret

Skjulhøj Alle-kvarteret var en af de første større udstykninger i Vanløse. Det blev udstykket fra gården "Vanlosehøj" i I 1890'erne. Området er beliggende langs Skjulhøj Alle. Og afgrænses mod nord af Slotsherrensvej og mod syd af Jyllingevej .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Forsiden netop nu
FRANK JENSEN-SAGEN

Sophie Hæstorp: Vi skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde

KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

Annonce