Annonce
Klimavenlig baggård

Tre tips til den klimavenlige baggård/have

Ditte Kathrine Engelstoftegård fra Happy Humans giver dig i artiklen tre tips til at få en klimavenlig baggård/have. Foto: Jens Mouvielle

Vand i haven

Sørg for minimum at have et par vandskåle stående ude omkring i haven og design gerne et dybere (genbrugs)bassin med vandplanter omkring. Dette giver mulighed for et mere varieret dyreliv, da både padder, pindsvin, bier, sommerfugle og fugle alle har brug for vandet for at kunne overleve og trives i haven.

Design til mennesker

Sørg for, at gården/haven bliver et sted, der nydes, høstes og leves ved at gå i dialog med de mennesker, der bor i gården/haven og eksempelvis invitere til havemøder, havegrupper med mere. Prøv så vidt muligt at integrere flest mulige ønsker i det løbende arbejde med at designe gården/haven. Observer også, hvilke behov de andre beboere kan have. Eksempelvis grill, picnic, tøjtørring, plads til leg, hemmelige stier, huler, brænde/værkstedskur, smukke blomster, hængekøjer, krydderurter og spiselig beplantning, alle kan bruge.

Arbejd med naturen

Sidst men ikke mindst, så tag dig god tid og arbejd ​med​ naturen og lav ikke flere, nye beplantninger, end der er tid til at få vandet den efterfølgende sommer. Lad gamle træer blive stående og plant blot nye, spiselige ind i nærheden og lad eksempelvis bunddække planter som efeu og græssarter blive, indtil du har nye planter (og tid) nok til at erstatte dem med spiseligt bunddække. Lav 'vilde' områder i haven - eksempelvis med langt græs eller vilde/hjemmehørende blomster. Vilde områder øger biodiversiteten ved at give fødemuligheder til insekter, der er trængte. Både på landet og i byerne (grundet alt for få plantearter), så de får mulighed for at trives og kan hjælpe dig/jer med gårdens/havens bestøvning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Vesterbro

Nu kommer der vand i springvandet

Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Annonce