Annonce
Ugeavisen

Turist i din egen bydel: Danmarks første klimakvarter

Et par anonyme gader er pludseligt tilført et rigt planteliv og biodiversitet. Arkivfoto: Martin Sørensen
Hvis du ikke har været i klimakvarteret endnu, så tag dog derhen en sommerdag. Og har du været der, så bare kom igen. Og hvis du bor der, så gå en tur og opdag nyt.
Annonce

Mose, strandeng, grantræer og døde træer, hvor dyrelivet kan udfolde sig. I Bryggervangen, Sankt Kjelds Plads og Tåsinge Plads på Østerbro er der kommet et eldorado af træer, buske og grønne områder, som har erstattet den sædvanlige asfalt.

Der er tale om Danmarks første klimakvarter, og formålet er dobbelt. De grønne områder skal både optage og lede vandet fra store regnskyl væk fra kvarteret – og dermed ikke ned i folks og forretningers kældre –  og samtidig også skabe nogle helt nye naturoplevelser for borgerne i København.

Tåsinge Plads stod færdigt allerede i 2014, mens den resterende og større del blev indviet i begyndelsen af 2019.

Annonce

Skybrud satte det i gang

Et par gigantiske skybrud i København i 2010 og 2011 fik kommunen og andre aktører til at omdanne Sankt Kjelds Kvarter på Østerbro, hvor der i forvejen var områdeløft i gang, til et klimakvarter.


Beplantningen er varieret og inspireret af den natur, som der i øvrigt er i København og omegn.


Det eksisterende kloaknet var ikke længere nok til at håndtere fremtidens kæmpe regnskyl, der måtte noget nyt til, mente man. Efter flere års planlægning og etablering stod klimakvarteret klar i 2019.

Der er plantet mere end 600 træer og masser af buske på strækningen, som er cirka en halv kilometer langt. Beplantningen er varieret og inspireret af den natur, som der i øvrigt er i København og omegn. Det skal også føre mere dyreliv – og med et fint ord – biodiversitet i byen med sig. Samtidig er der skabt forbindelse mellem de grønne områder og skybrudstunneler under jorden, der forsinker og leder vandet væk.

Annonce

Flere caféer

Og der er flere sidegevinster ved at ændre et lidt anonymt kvarter til Danmarks første klimakvarteret. Antallet af caféer og spisesteder i området er steget markant. Så det er muligt at nyde en kop kaffe eller en frokost, mens man sidder lige i det grønne midt i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Seniorfitness - også for dig på 30

Klumme

Find Holger

Valby

Skønhed for alle

Annonce