Annonce
KøbenhavnLIV

Tvangsflytning af ældre på dagsordenen mandag

Agnes på 84 år har en meget kraftig holdning til, at ældre skal tvangsflyttes til andre boliger, så børnefamilierne kan komme ind i lejlighederne stedet. Foto: Byrd/Jens Nørgaard Larsen
DF's Finn Rudaizky kæmper til det sidste for at stoppe tvangsflytning af ældre. Enhedslisten stemmer for DF's ændringsforslag.
Annonce

- Jeg vil i morgen på DF’s vegne stille krav om, at de indlysende urimelige tvangsflytninger af ældre stoppes. Jeg fatter ikke, at socialdemokraterne og Enhedslisten sætter sig i spidsen for at tvinge ældre borgere - imod deres vilje - væk fra deres trygge hverdag. Og tilmed på falske vilkår og ikke som påstået “renovering”, siger DF’s trafik- og miljøordfører Finn Rudaizky inden morgendagens møde i Teknik- og Miljøudvalget.

- Sagen er nemlig den, at Bo-Vita (tidligere Lejerbo) med sin stærke socialdemokratisk indflydelse, “blot” udskifter beboere, idet man smider ældre protesterende beboere ud til fordel for børnefamilier”, fortsætter Finn Rudaizky der vil gå hele vejen.


Tvangsflytningerne er ikke noget Bo-Vita selv har fundet på. De er forårsaget af den afskyelige “ghetto-lov”, der tvinger boligselskaberne til at udrense lejere med lave indkomster

Gorm Anker Gunnarsen, Enhedslisten


- Såfremt det politiske udvalg ikke bremser tvangsflytningerne, så vil DF omgående sørge for, at spørgsmålet indbringes til behandling i Borgerrepræsentationen”, siger Finn Rudaizky til københavnLIV.dk.

Læs også: Agnes skal tvangsforflyttes

Annonce

Enhedslisten stemmer for DF's ændringsforslag

- Enhedslisten stemmer for DFs forslag, fordi tvangsflytningerne er indlysende urimelige. Men tvangsflytningerne er ikke noget Bo-Vita selv har fundet på. De er forårsaget af den afskyelige “ghetto-lov”, der tvinger boligselskaberne til at udrense lejere med lave indkomster, siger Enhedslistens medlem af udvalget, Gorm Anker Gunnarsen.

- På mandagens møde vil vi gerne høre Finn Rudaisky forklare nærmere, hvorfor hans parti ikke længere synes ghetto-loven er en god lov. Vi håber, at han kan få sit parti til at opsige forliget bag. Enhedslisten står uden for forliget og var og er imod loven. Vi er selvfølgelig interesserede i alliancepartnere mod det flertal, som socialdemokraterne har skabt - og som DF indtil videre har været en del af, siger Gunnarsen til KøbenhavnLIV.dk

Følg sagen på københavnLIV.dk

Læs også: Mjølnerparkens beboere klar til retten

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Som kornet i jorden

KÅRING

Amagerklub er årets bedste i København

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Vanløse

Vanløses Ønsketræ vokser igen

Annonce