Annonce
Debat

Udemokratisk høringsproces i sag om plejehjem på Stejlepladsen: Der må være et alternativ

Pia Weise Pedersen, medlem og kandidat til Københavns Ældreråd. Foto: Pia Weise Pedersen
Annonce

Læserbrev: Boligudvalget i Københavns Ældreråd har svaret positivt på en høring om et plejehjem inden for rammerne af lokalplanen for Stejlepladsen i Sydhavnen. Planen har alvorlige konsekvenser for Københavns grønne områder, hvis den bliver ført ud i livet.

Høringen har haft sådan en hast, at den ikke har kunnet behandles på et møde i Ældrerådet. Det er ikke demokratisk.

Borgerrepræsentationen besluttede 20. august at offentliggøre lokalplanforslaget, med forslag til kommuneplantillæg, miljørapport samt udkast til udbygningsaftale mellem Københavns Kommune og Udviklingsselskabet By & Havn I/S.

Vi ved, at beboerne i bydelen er imod forslaget. De vil bevare de tidligere fredede områder: Stejlepladsen og områdets grønne arealer. Det er også i de ældres interesse. 17.000 mennesker har skrevet under på, at de er imod boligbyggeriet på Stejlepladsen.

Affredning af Stejlepladsen skete efter en politisk studehandel – først i Borgerrepræsentationen og dernæst mellem Københavns kommune og Ole Birk Olesen, da han var boligminister. Offentligheden har aldrig fået kendskab til, hvad der reelt skete.


Høringen har haft sådan en hast, at den ikke har kunnet behandles på et møde i Ældrerådet. Det er ikke demokratisk.

Pia Weise Pedersen


Det er aldrig tidligere set, at fredede områder bliver affredet i eksprestempo på kun tre måneder, og alene med det formål at skaffe penge til kommunekassen for at finansiere metroen.

Folketinget har ikke besluttet, at der SKAL bygges på Stejlepladsen, kun at området ikke længere er fredet. Nu ligger sagen igen i Københavns Kommune. Kommunen kan begynde at planlægge, sælge grunde og bygge boliger i et unikt område.

Sydhavnen mangler plejehjem. Men der må findes en alternativ placering. Man skal ikke skubbe de ældre foran, når der skal findes penge til metrobyggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Levende begravet på Rahbeks Allé

Alkoholforbud

Politisk forslag vil gøre det forbudt at drikke alkohol på Anker Jørgensens Plads: Det er af nød, vi er kommet hertil

112

Snuppet med 274 gram hash på Enghave Plads

Klima

Festival: På sporet af klimaet

Annonce